Szerintetek igaz ez az állítás?
Ha valóban mondott ilyet, nyilván valamiféle statisztika adatait használta fel az állításához. A statisztikákat viszont nem igazán érdemes véresen komolyan venni, de felhívhatják a figyelmet arra, hogy esetleg valamiféle hormont érdemes megvizsgálni. (Mivel régen olvastam, nem igazán emlékszem rá, hogy pontosan hogy volt, de a kezdetben a magzat megmaradását erősítő hormonnak van az a bizonyos hatása, amitől sokan rosszul vannak.) Az én első terhességem úgy kezdődött, hogy csak mellfeszülést éreztem, de semmi más klasszikus tünetem nem volt (a vérzés elmaradásán kívül), örültem is, hogy a szerencsésebbek közé tartozom. Sajnos nálam a fenti statisztika igaznak bizonyult, spontán vetéltem a 9. hét körül. A másodiknál kezdettől hányingerem volt, és gyomorégésem, és ez utóbbi a szülésig el is kísért, csodaszép egészséges kisbabám született. Aztán a következő terhességemnél megint kegyetlenül rosszul voltam, mégis elvetéltem, sőt a vetélés után is még hetekig megmaradtak a rosszuléteim. Ez sajnos azt bizonyítja, hogy nem tuti az sem, ha az ember rosszul van. A környezetemben is sok olyan boldog anyuka van, mint az első válaszoló, akik csak hírből ismerték a hányingert, hányást, rosszulléteket.
Azt gondolom erről, hogy a nagy tapasztalatú orvosok megfigyeléseit mindenképpen érdemes felhasználni, de semmiképpen sem úgy, hogy az ember azon parázik, hogy róla szól a statisztika.
Én ezt már Czeizel kijelentése előtt is halottam. Fogalmam sincs igaz-e, de a sógornőm Amerikában él, ő most jár az első harmad vége fele és semmi baja nem volt, és neki azt mondta a dokija, hogy ez UTALHAT arra, hogy nincs minden rendben! Ennek ellenére minden oké a babával eddig, most már 14 hetes!
Részemről, minkét gyerekkel majd meghaltam a hányingertől, a nagy makkegészsége a pici a vizsgálatok szerint egészséges 20 hetes pocaklakó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!