Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Oltatlanul milyen most a...

Oltatlanul milyen most a terhesgondozàs,szülés ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne,hogy oltatlanul milyen hàtrànyok érnek a terhesgondozàs,szülésnél magànkórhàzban vagy àllamiban?

Szeretnénk màr gyereket,de félek,hogy a vakcina hiànyàban rosszul bànnànak velem,illetve,hogy a szintén oltatlan pàrom nem jöhetne be ultrahangra vagy a szülőszobàra.

34 éves vagyok,sokat nem akarnék màr vàrni.

Köszi,ha valaki beszàmol!

2021. szept. 17. 11:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
61%

38hetes vagyok.

Fogadott dokival kezdtem, akit a 17.héten elhajtottam a bánatba. Azóta sztk-ba járok.

Nem oltatok, nem is fogok.

Tömören a terhességem:

Van már egy 2 éves fiam, vele csak államiba jártam, kb sosem kaptam a következő vizsgalatokról tájékoztatast, hova kell mennem. A vizsgálatok fele így ki is maradt, mindenki engem hibaztatott. Akkor még covid hírben sem volt. Ezert elhataroztuk, most fogadunk.

7hetesen voltam a magandokinal megállapítason februárban. Totál jófej volt. Fiatal, kedves stb.

12hetesen a genetikai uh-t viszont a kórházban kellett csinaltatnom, a dokinal ez a protokoll. A kórhazban totál jó ellátast kaptam. Képpel, nezhettem a monitort, stb. Igaz 2 órát kellett varnom az időpontomon felül. 13hetesen voltam a dokimnál, akkor már pedzegette ezt az oltás témát. Mindenki jobban járna... rahagytam.

17hetesen mentem legközelebb. Delután volt hozzá időpontom, reggel aznap úgy keltem görcsöltem, barnáztam. Gondoltam úgyis megyek hozzá, nem rohanok reggel az ügyeletre. Odaértem, elmondtam a panaszom. Oltattam-e azóta?! Nem. Akkor nem vizsgál meg. Na ott amúgyis jokedvem volt, elkezdtem mondani a magamét neki. Végül nem ő, hanem a tanuloja vizsgált. Aki akkora szerencsétlen volt, addig turkált, mig a külső mehszájat kitágította. A dokim annyit nyögött be, hogy bocs, így nem 15ezer lesz, csak 12, és ha legközelebb megyek, nem leszek oltva, nem fogad. Na én azzal a lendülettel, ha gáz ha nem, fizetés nélkül távoztam.

Azóta csak az sztk-ba járok. Azt leszámítva, hogy az időpontot sosem tudjak tartani, alap az ilyen 2 óra csúszás, totál meg vagyok elégedve.

1x nem kérdezte senki oltva vagyok-e. Maszk egységesen mindenkin van.

Szülés elött majd tesztelnek. De ez is egységes, az oltottakat is letesztelik.

És megmondom őszintén, most sokkal jobb kezekben érzem magam, több odafigyelést kaptam, mint anno fiammal, a vírus elött.

2021. szept. 17. 12:22
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom ki mit írt.

Nálunk pcr teszt van a szülészeti osztályra felvételkor és ha pozitív akkor egy covid szülőszobába kerül a kismama, akihez 1 szülésznő 1 orvos és 1 csecsemős mehet be összvissz. Orvosommal nevettük is, hogy jobb a helyzetük mint aki simán egészségesen megy be 😄

Kísérő mindenképp bemehet, ez jogi előírás, viszont nekik is teszt van. A férjem is így jött be. Csak az a vicc hogy nálunk a kismama pcr-t kap, a kísérő ujjbegyes vér tesztet.. 😄 Ki érti.

2021. szept. 17. 12:51
 13/16 anonim ***** válasza:
12 vagyok: nekünk negatív volt a teszt, semmi különös nem volt utána amiatt, hogy nincs oltásunk. Ugyanúgy végig mentünk minden folyamaton és a baba az első éjszaka után (éjfélkor szültem) végig velem volt.
2021. szept. 17. 12:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Sztk-ba járok a nagy UH-kat leszámítva. Senkit nem érdekel, hogy be vagyok-e oltva. (Amúgy nem.)

Az meg teljesen rendben van, hogy néznek pcr-t mikor felvesznek az osztályra. Azt azért csak jó tudni, hogy egészséges emberekkel fekszünk-e egy szobában az újszülöttemmel, illetve én sem szeretnék senkit megfertőzni.

2021. szept. 17. 13:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Én magánorvoshoz járok, államiban van a vérvétel, magánintézményben a genetikai.

Akárkivel beszéltem, dokim, szonográfus, mind elmondta amit tud az oltásról, de hozzátették hogy maximálisan az én döntésem beadatni, ők nem fognak velem másként bánni. Én megkérdeztem mi ez az mrns, hogyan működik, mert nem tudom.

A fogadott dokim azt mondta, az ő felesége beadatta, támogatta benne. Szóval teljesen jól bántak velem, bár én végül oltattam 27 hetesen, majd 30.

A poén, hogy az orvosok ezt teljes mértékben elfogadták és értették, az államiban a betegfelvételis kis banya állt neki pattogni, hogy így a kórház engem nem fog ellátni, és ő tagadja meg a vérvételt meg ilyenek 😃 a takarító mellette helyeselt, a kis ápoló tanonc is elég kocsog volt, szóval észrevételem szerint az bánik rosszul az oltatlannal aki fontoskodni próbál, vagy valahogy érvényesülni..

2021. szept. 17. 13:30
 16/16 anonim ***** válasza:

1 hónapja szültem. Sztk-ba jártam végig. Senki nem kérdezte egyik alkalommal sem. Viszont párom egy U.h-ra sem jöhetett be. Nem engedtek be kísérőt csak aki vizsgálatra ment. Szülésnél kérték a kártyáját hogy be van oltva. Sőt nálunk látogatni sem lehet kártya nélkül.

Én nem voltam beoltva meg akartam várni a terhesség és szoptatás végét. De mivel tejem nem volt és szoptatni nem tudtam így oltattam magam.

2021. szept. 17. 13:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!