Szabad továbbra is edzenem?
Túlsúlyos vagyok. Sajnos eléggé. :( 3 hete váltottam életmódot. Rendszeresen eljárok azóta edzeni (edzőhöz) és tartom a napi 1500 kalóriás diétát is. Ez idő alatt le is ment 4 kiló. Egy idje próbálkozunk a kistesóval. Nem görcsölök rá, a ciklusom nagyon vacak (szerintem a túlsúly miatt), és nem sok esélyt láttam arra, hogy teherbe essek. Általában a 30. Napon van ovum, és rá 2 hétre megjön.
Mindig szoktam érezni az ovut, de ebben a ciklusban nem éreztem. Gondoltam majd a 30. Napon megint. Ma vagyok a 28. Napomon.
14 nappal ezelőtt voltunk együtt a férjemmel, azóta is persze, de akkor az 1x nem védekeztünk. Igazából már el is engedtem kicsit a baba témát, mert nagyon le szeretnék fogyni, arra akartam koncentrálni. Reggel gondoltam, hogy csinálok 1 tesztet, nehogy terhes legyek mégis, és ártsak neki.
Esélytelenek nyugalmával néztem a tesztet. Nagyon meglepődtem, mikor kijött halványan a 2. Csík is. Gondoltam biztos rossz a teszt, felbontottam mégegyet (facelle) az is egyértelmű pozi lett. Elmentem a rossmannba egy digitálisért. Az is pozi lett.
Nagyon meglepődtem. Ha valamikor most nagyon nem számítottam rá. Örülök persze, de nagyon nagyom szetetnék tovább fogyni. Szerintetek folytathatom az edzéseket? A kaja szerintem elég lesz, napi 5 étkezés össz. 1500 kalória, de elégnek érzem.
Attól függ milyen edzés. A nagy intenzitású edzéseket, ugrálásokat, hasizmozásokat nem javasolják.
Én csoportos funkcionális edzésre jártam, ott egyértelműen azt mondta az edző, hogy egységesen az az edzőtársaival a véleménye, hogy ezt a mozgás formát nem javasolják első trimeszterben, így abbahagytam. Maximum nagyon óvatosan, személyi edzővel, de azt is csak inkább orvosi engedéllyel, a 12. hét betöltése után.
A kocogást nem hagytam abba. Ha éppen nem esik annyira jól, akkor sétálok helyette, illetve igyekszem youtube-on mindenféle kismama eddzős videókból táplálkozni.
Szóval nem kell abbahagyni, de azért vissza kell venni, ha nem ez volt eddig a megszokott életmódod és bizonyos gyakorlatokat elhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!