A 18 hetes genetikai ultrahangon pár mm-es cisztát találtak a babám koponyájában. Ugye fel fog szívódni?
Figyelt kérdés
Eddig minden eredményem tökéletes volt, az AFP és a 12 hetes ultrahang-vérvétel is, ezért ért hidegzuhanyként a dolog. Most mehetek genetikai tanácsadásra, és aggódhatok, hogy mi lesz a cisztával. Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló, és milyen tapasztalatai vannak. Próbálok reménykedni, hogy nem lesz baj, de egyelőre még csak sírni tudok.2010. aug. 31. 11:49
1/6 anonim válasza:
Barátnőméknél a 18 hetes UH-n a szívénél láttak valami problémát, azért járt genetikai tanácsadásra. Ott megnézték, a szive rendbe volt,viszont találtak a koponyájánál egy kis cisztát, ami ott is maradt születéséig (nem nagyobbodott). Kb. 2 hónaposan már fel is szívodott neki, azóta sincs semmi baja. (3 és fél éves)
2/6 anonim válasza:
A legjobb barátnőmnek is a koponyájában volt ciszta, 18 hetes ultrahangon vették észre, aztán asszem a következő vizsgálatra teljesen eltűnt :)
Igaz, ez már 14 éve volt, de szerintem van rá remény, erősen :)
3/6 anonim válasza:
Mikor a doki 18hetesen közölte hogy 2ciszta van a fejében, akkor sírva hívtam a dokimat hogy most mi lesz, ő pedig kinevetett hogy ezen ne idegeskedjek felszívódik lehet már a következő uhnál ott sem lesz, aztán akkor sem okoz bajt ha megmarad
4/6 anonim válasza:
Ezt olvasd el, érdemes! Ezen kívül nem tudok hozzászólni, de
szerintem ez is elég megnyugtató.Ne izgulj, ahogy én látom, elég gyakori dolog ez.
5/6 anonim válasza:
21 hetesen találtak 6mm-es cisztát a koponyájában. Visszahívtak aznap délutánra, hogy orvos is megnézze, és addigra semmi nem volt ott. Én is csak bőgni tudtam, teljesen kiborultam, mert én is láttam a sötét kis foltot. Délutánra semmi. Az orvos azt mondta, hogy az agy bizonyos részei is összetéveszthetők egy cisztával. Nagyon sokszor látnak ultrahangon cisztát, ami vagy nem is az, vagy felszívódik pár hét alatt. Átérzem, hogy nagyon aggódsz, de minimális esély van rá, hogy ott tényleg valami probléma legyen. Sok orvos nem is szól, ha ilyet lát, mert ez múló dolog legtöbb esetben. Fel a fejjel!
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszokat, el sem tudjátok képzelni, mennyit jelentett. Most már egy picit bizakodóbb vagyok, bár most indulok a genetikai tanácsadásra, remélem, ott sem zaklatnak fel. Köszönöm mégegyszer!!!
2010. szept. 1. 07:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!