Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rubophent kaptam lázra szedhetem?

Rubophent kaptam lázra szedhetem?

Figyelt kérdés
A betegtájékoztatón az van, hogy nem zárható ki teljesen a magzat károsodás, ezért az első 3 hónapban egyáltalán nem ajánlják és szoptatás alatt se.Igaz én 22 hetes vagyok.Akkor most szedhetem?
2007. dec. 27. 11:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Orvos írta-biztos tudja mit csinál. És már rég nem vagy az első 3 hónapban.

Egyébként én pont az első 3 hónapban szedtem (2 hétig 39 fokos lázam volt-algopirinnel felváltva szedtem orvos javaslatára..... Ma egy egészséges 8 éves kisfiam van).

21 hetes kismama

2007. dec. 27. 11:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha az orvos rendeli, és tudja, hogy terhes vagy,akkor nyugodtan szedheted. Amit sokan nem tudnak, az az, hogy a láz sokkal veszélyesebb, mint a gyógyszerek. Igaz, ez is inkább az első 3 hónapban érvényes, amikor a baba szervezete még csak kialakulóban van. A magas (38-39 C feletti) láz kb 2 napig az első 3 hónapban nagyon komoly veszélyforrás, akkor inkább már a gyógyszer.
2007. dec. 27. 16:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim azt mondta hogy csak algopirint szedjek a terhesség alatt.Úgyhogy szerintem inkább azt próbáld meg!!!
2007. dec. 27. 16:30
 4/4 anonim ***** válasza:
A háziorvos a rubophent ajánlotta nemcsak lázra hanem fejfájásra is.A nőgyógyászom ezt megerősítette.Másodsorban ajánlják az algopyrint,de mást nem nagyon.Csak a legszükségesebb mennyiségben,sok folyadékot kell inni és a gyógyszer mellett borogatással elősegítve a gyógyulást.Jobbulást!!!
2007. dec. 27. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!