Nem sok a sulya? 3000g és a doki szerint 36hetes. Pedig már 38 lenne. Szerinte kicsik a méretek. bpd:89,6mm fod:111mm hc:318mm ac:332 fem:721

Nekem is ilyen pici volt a babám. 40 hetesen a feje, hasa 38 hetesnek felelt meg, a lába viszont 40 hetesnek. Halálra ijesztettek, a dokim befektetett a kórházba "biztos, ami biztos" alapon, ráadásul még a magzatvizem is kevésnek bizonyult. Külön UH-ot csinált a picim buksijáról. Sírva feküdtem be a pathológiára a terminusom napján. Másnap elment a magzatvizem, harmadnapra szültem meg, 18 órás vajúdás után végül császárral. Egészséges, gyönyörű kislányom született, igaz csak 2960 gr volt. Most 6 hetes. Feleslegesen idegeskedtem annyit, teljesen egészséges, egyszerűen csak az apjára ütött, aki magas és vékony. És csodájára jártak már a kórházban, h milyen gyönyörű!
A fejecskéje, meg a felsőteste most is vékony, a lába meg szép hosszú. :)
Ezt azért írtam le, h feleslegesen ne idegeskedj Te is! Valszeg semmi baj sincsen, a mérések sem pontosak általában. Elég, ha csak 1-1 mm-t kattint félre a doki a képernyőn, és máris megszületik egy pontatlan eredmény. Meg persze a genetika is közrejátszik már ilyenkor. Van a családban ilyen alkatú ember? Ha igen, ne aggódj! Lehet, h arra a személyre ütött a babód.
Könnyű szülést, jó egészséget, kevés aggodalmaskodást kívánok!
Üdv: 6 hetes tündérke anyukája

Igazán semmiség. :) Bizony, majd a kisember eldönti, mikor van itt az idő! Már amúgy sem számítana koraszülöttnek, ha most jönne, akkor sem. (ill talán a 37. hétig igen, de 2500 gr felett nem számít már)
Ne aggódj, az a biztos! Inkább próbálj meg pihenni még addig, míg megteheted! :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!