Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem sok a sulya? 3000g és a...

Nem sok a sulya? 3000g és a doki szerint 36hetes. Pedig már 38 lenne. Szerinte kicsik a méretek. bpd:89,6mm fod:111mm hc:318mm ac:332 fem:721

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyinek felel meg?utolsó mensi:márc.16
2008. dec. 10. 18:17
 1/8 A kérdező kommentje:
fem:72,1
2008. dec. 10. 18:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem is ilyen pici volt a babám. 40 hetesen a feje, hasa 38 hetesnek felelt meg, a lába viszont 40 hetesnek. Halálra ijesztettek, a dokim befektetett a kórházba "biztos, ami biztos" alapon, ráadásul még a magzatvizem is kevésnek bizonyult. Külön UH-ot csinált a picim buksijáról. Sírva feküdtem be a pathológiára a terminusom napján. Másnap elment a magzatvizem, harmadnapra szültem meg, 18 órás vajúdás után végül császárral. Egészséges, gyönyörű kislányom született, igaz csak 2960 gr volt. Most 6 hetes. Feleslegesen idegeskedtem annyit, teljesen egészséges, egyszerűen csak az apjára ütött, aki magas és vékony. És csodájára jártak már a kórházban, h milyen gyönyörű!

A fejecskéje, meg a felsőteste most is vékony, a lába meg szép hosszú. :)

Ezt azért írtam le, h feleslegesen ne idegeskedj Te is! Valszeg semmi baj sincsen, a mérések sem pontosak általában. Elég, ha csak 1-1 mm-t kattint félre a doki a képernyőn, és máris megszületik egy pontatlan eredmény. Meg persze a genetika is közrejátszik már ilyenkor. Van a családban ilyen alkatú ember? Ha igen, ne aggódj! Lehet, h arra a személyre ütött a babód.

Könnyű szülést, jó egészséget, kevés aggodalmaskodást kívánok!

Üdv: 6 hetes tündérke anyukája

2008. dec. 10. 18:39
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod.akkor nem aggodok tovább.tudja az mikor kell jönni
2008. dec. 10. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja, és nem sok a súlya, szülésig hetente kb 250 gr-ot fog még hízni, tehát nem lesz olyan borzasztó nagy baba. Meg persze nem is biztos, h 3000 gr (a mérések pontatlansága miatt ezt nem tudhatod biztosan). És mondom, elég csak egy-egy mm-t tévedni...
2008. dec. 10. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Igazán semmiség. :) Bizony, majd a kisember eldönti, mikor van itt az idő! Már amúgy sem számítana koraszülöttnek, ha most jönne, akkor sem. (ill talán a 37. hétig igen, de 2500 gr felett nem számít már)

Ne aggódj, az a biztos! Inkább próbálj meg pihenni még addig, míg megteheted! :)

2008. dec. 10. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyira fogalmuk sincs az orvosoknak a babák súlyáról, hogy iszonyat. Végig paráztatott az orvosom, hogy nem lesz nagy baba (közbe akkora voltam, hogy mindenki azt hitte ikreket várok). Mikor kibújt a kicsi (38.hétre)mérés előtt megjegyezte az orvos, hogy ő megmondta, hogy kicsi lesz,(2700-2800-ra saccolta) mikor visszahozták, csak kapkodta a fejét, hogy 3200 g és 48 cm lett. Ezt jól benézte! Csak ne idegeskedj, az orvosok kilókat tévednek!
2008. dec. 10. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondta a dokim nem lesz nagy baba erre 4500 g lett és alig tudtam megszülni!
2008. dec. 10. 23:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen, ezek az ultrahangos mérések nagyon pontatlanok. Első babámnál a 40. héten mondtak 2700 g-ot, erre 41. héten 3 és fél kg-val született. Most ismét babát várok, a 30. heti uh-on nem a saját dokimhoz kerültem, ez a doki meg közölte, hogy a baba duci, de nagyon kicsi, mert a combcsontja pl. 28 hetesnek felel meg. Visszarendelt a saját dokim 1 hétre rá egy kontroll uh-ra (mivel a méhlepény állapotát is sikerült benéznie), ott meg 31 hetesen 32 hetesnek megfelelő combcsontot mért. 36 hetesen meg 2700 g-ot, úgyhogy ha azt nézzóük, hogy az első kislánynál a 40. héten mértek ugyanennyit, akkor joggal parázhatok, hogy nagy baba lesz, de már nem foglalkozok vele, bent nem maradhat és ez a lényeg. :) 39 hetes
2008. dec. 11. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!