Mi az a megjegyzés, aminek egyáltalán nem örültök a terhesség alatt? Külsővel vagy bármi mással kapcsolatban... Mit mondjunk helyette?
Anyósom mikor a végét jártam:
-Látszik nemsoká szülsz. Elcsúfult az arcod🙄🙄
Még egybe vagytok? - nem, már megszültem, csak hiányzott a nagy has,kitömtem 🤦♀️
Fuu mekkora a hasad, nem ikrek véletlen? - de valószínű.. a kb 10 uh-n meg szimplán nem vették észre a másikat...
Várjátok már? - nem. Nem azért csináltuk, hogy megszülessen. Csak mazoista vagyok, ennyi pluszt szeretek cipelni. Jó így kettesben férjemmel 🙈
Mi lesz a neve? Xy... de miééért?!
Szoptatni akarod majd? - nem, a rántotthússal kezdünk
Hány kilót szedtél fel? 5... hát ez többnek tűnik -anyáád...
Lepontozóknak mi nem tetszik?
Hű jó nagy lett az orrod!
Hű jó nagy lett a hasad!
Hű jó nagy lett a lábad! (Vizesedés)
Hű jó nagy lett az arcod, fel van puffadva!
Ezek tetszenének, hogy lepontoztok?
Én azt nem bírom, aki úgy gondolja, hogy minden kismama ugyanolyan. Pl. Miért nem csinálsz mindent ugyanúgy? Ez nem betegség! Én a szülés napjáig dolgoztam! stb. Itt is sokat lehet olvasni, sokan leírják, hogy ők márpedig soha nem adnák át a helyet egy kismamának a tömegközlekedésen, stb.
Én meg veszélyeztetett terhes voltam és majdnem 10 év után jött össze, úgyhogy nem csinálhattam mindent, és nem is csináltam mindent úgy, mint előtte.
Senki se szóljon bele más dolgába!!
Mi az, hogy soha nem adnák át a helyet egy kismamának??
Nekem is ez, második terhességemnél: azta mekkora hasad van, hisz már mindjárt szülsz...
Ma voltam terhesgondozáson, új orvos volt: maga ikres?
No meg a mennyit híztál kérdés és a szkeptikus végigmérés a válaszom után, hogy többnek tűnik ekkora hassal...
Helyette mit lehet mondani? Leginkább az lenne a legjobb ha semmit. Nem tudhatod min megy keresztül az illető (pl úgy helyezkedik el a méhlepény és úgy fekszik a baba, hogy jobban kidomborodik a has, hogy kőkemény diétát tart, mert rossz a cukra, hogy vérzik, magas a vérnyomása, el van záródva a vesevezetéke, stb, rengeteg ilyen van) és még ilyen megjegyzéseket is kap hozzá, hát köszi, inkább kérdezd meg hogy érzi magát a kismama (és nem a baba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!