Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzatok napirendje.. Rengeteg...

Eenikő96 kérdése:

Magzatok napirendje.. Rengeteg helyen olvasom, hogy az “anyuka ismerje meg a magzat napirendjét”, de őszintén szólva nálunk ilyen nincs. Nálatok ki a helyzet?

Figyelt kérdés

30 hetes múltam, tegnap voltam orvosnál, minden rendben. Viszont az én kicsikémnek semmiféle napirendje nincs. Hol éjjel bulizik és nappal alszik végig szinte, hol fordítva. Nincs ez a kimondott napirendje. Jár hasonló cipőben más is? Kell emiatt aggódnom?

Vagy csak túl szó szerint vettem ezt a napirend dolgot?

2021. aug. 26. 15:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem ez egy baromság, azt se tudja a hasadban mikor van éjjel, vagy nappal, nemhogy az órát ismerje, annyit érzékel ha mozogsz, vagy nagy a zaj, esetleg a frontot elhiszem, hogy megérezheti, de napirendje majd akkor lesz ha megszületik és te megtanítod neki.
2021. aug. 26. 17:17
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Nekem lusta a babám, ha minden oké, jól helyezkedek (szerinte), van időben enni-inni, akkor nem nagyon ad életjelet magáról, néha teljesen frászban vagyok emiatt. Ha meg sokáig ülök-állok, vagy valami számára kellemetlen hatás van (frontok), akkor addig rúgkapál, amíg meg nem szüntetem a dolgot. Emiatt viszont semmi rendszeresség nincs a napokban, néha rengeteget mozog, de általában semmit, csak átfordul a másik oldalára vagy kinyomja a lábait egy percig.

Minden orvosi lelet, uh és egyéb alapján makk egészséges.

2021. aug. 26. 17:37
 13/17 anonim ***** válasza:
58%
Uhh, kicsit túl van ez már tolva. :) Talán 32. héttől nekem is számolnom kellett a magzatmozgásokat, és sokszor mondta/kérdezte az orvos, hogy ugye, mindig ugyanakkor érzem-e a mozgásokat, mert az úgy a jó. Nem, nagyon nem ugyanakkor éreztem a mozgásokat. Ugyan a legtöbb estén, lefekvés előtt például éreztem, de akadtak esték, amikor nem éreztem, és ettől csak a frász jött rám feleslegesen. Ráadásul, ha sokat jössz-mész, akkor pont, hogy álomba ringatod a babát, tehát ahhoz, hogy minden nap nagyjából egyforma legyen a mozgás (elvileg, mert azért a magzatnak is vannak egyéni szükségletei), minden nap ugyanazokat a dolgokat kellene percre pontosan csinálnod.
2021. aug. 26. 19:03
 14/17 anonim ***** válasza:
4%

Nekem azt mondták hogy ne a mozgást számoljam, hanem a mintát. Tehát reggel ébredés után amikor éreztem mozogni az egynek számított.mikor beértem a munkahelyemre és megreggeliztem megint bejelentkezett az megint egynek számított. Átlagban olyan napi 8 ilyen bejentkezes volt. egy applikáción vezettem és valóban szépen kirajzolódott a minta, pedig nem minden nap ugyanazt csináltam. Amikor mondjuk csak 4 volt egy nap, bementünk a kórházba.

Egyébként a mozgás szamolassal az a baj, hogy lehet reggel elkezd vadul rugdosni, megnyugszik az anyuka,hogy de jó,meg van a 10 és nem figyeli, amikor elcsendesul délután, holott lehet baj van.

2021. aug. 26. 20:07
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalatokat ❤️

Sajnos a környezetemben nincs olyan kismama, akivel ezeket meg tudnám beszélni, így ez nekem nagy segítség😊

2021. aug. 26. 20:09
 16/17 A kérdező kommentje:
14/15 és volt baj amikor bementetek a kórházba?:o
2021. aug. 26. 20:11
 17/17 anonim ***** válasza:
9%
Szerencsére nem volt baj (összesen 2 ilyen nap volt) viszont az ismeretségi körömben 2 kismamànál is baj volt, ezért nem kockáztattam.
2021. aug. 26. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!