Ki csináltatott kombinált tesztet és ki az aki nem? Én
amikor mondtam a védőnőmnek hogy szeretnék, ugy nézett
rám mint aki kinaiul beszél, nem is hallott róla.
Mennyire elterjedt ez?
A kombinált teszt lehet ingyenes, az integrált teszt az (ami jobban közelít a 100%-os eredményhez) amiért fizetni kell! Nekem ez 25e forintomba került, külön kellett kérni! (elég fura egyébként, hogy a védőnőd egyátalán nem tud ezekről. Elviekben neki is kötelessége, hogy akár egy ilyenre felhívja a figyelmed, vagy akár csak megemlítse..)
bOLDOG babavárást!
2008. dec. 10. 16:55
12/15 anonim válasza:
A nyíregyi vagyok ismét, a "második válaszoló" Lehet, én vagyok a hülye, de bazi nagy betűkkel virít a tájékoztató füzeten amit kaptam, hogy KOMBINÁLT TESZT a Down-kórral sújtott terhességek kiszűrésére". Aki nem hiszi, járjon utána..... És INGYENES. Állítólag uniós pályázaton nyerte hozzá a pénzt a kórház. Ez azon ritka esetek egyike, amikor jó "sötét szabolcsinak" lenni....
2008. dec. 10. 18:41
13/15 anonim válasza:
A kombinált tesztet a 12.heti uh-val csinálják. nekem is ingyenes volt, attól függ, hogy a kórház le van-e szerződve a sejtbankkal! Ha igen, megcsinálják ingyen. Csak egy szúrás. Kb 2 hét az eredmény, és jön egy sms, kódot kaptam, és már nézhettem is. Én izgultam is érte, mert a nyaki redő eredmény nem lett jó. Eredménye pontosabb, mint az AFP-é! Egyébként utána az AFP teljesen jó lett! Nem annyira elterjedt nálunk még, de máshol a világon igen. Ott nincs is AFP, csak kombinált meg integrált tesztek, gondolom a kombinált van az AFP helyett, de erre már nem emlékszem, bár jó ismerősöm mondta már! Az AFP sok esetben ad rossz eredményt, ezért nem csinálják más országokban.
2008. dec. 10. 21:54
14/15 anonim válasza:
A kombinált tesztet nem a 18. hétig csinálják!!!
Csak mert itt valaki már kétszer is írta.
A kombinált teszt az UH és 1 vérvétel legkésőbb 13+6 korig. Ez ezer százalék, mert nekem múlt péntekre volt időpontom, de kórházban voltam, így a nőgyógyász SOS adott nekem keddre másik időpontot, nehogy kifussunk az időből. És 13 hetes vagyok.
Ja és az első válaszoló :)
2008. dec. 11. 09:46
15/15 anonim válasza:
Így van. És aki ezt kétszer is írta, engem le is pontozott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!