Ki csináltatott kombinált tesztet és ki az aki nem? Én amikor mondtam a védőnőmnek hogy szeretnék, ugy nézett rám mint aki kinaiul beszél, nem is hallott róla. Mennyire elterjedt ez?
Szia én pont tegnap voltam kombinált teszten.
Szerintem szépen lassan kezd majd begyűrűzni a köztudatba, hogy létezik ilyen. Olvastam a kapott tájékoztatóban: a Down-kóros babák 75(!!) százalékát 35 év alatti nők szülik, mivel fogalmuk sincs, hogy lehet menni szűrésre.
Én a védőnőnek nem beszéltem róla, de a háziorvos képben volt.
Szerintem új-keletű a dolog, mint az őssejt-levétel. vagy tévedek?
Szia!
Én is csináltattam kombinált tesztet. A nőgyógyászom ajánlotta, magánklinikán csinálták 25e Ft-ét. A férjem mereven elzárkózott az esetleges beteg baba gondolatától is, ezért választottam ezt vizsgálatot, ahol kissebb a téves eredmény matematikai esélye és semmi kockázatot nem jelent a magzatomra.
Én most fogok menni, a dokim azonnal ajánlotta, illetve közölte, hogy ha gondolom, ez a későbbiekben kiegészíthető integrált tesztté, ami 95%-ra biztos eredményt hoz, ráadásul az AFP sokszor nem mutat valós eredményt. Szerintem mindenképp ragaszkodj hozzá, mert hasznos és fontos dolog.
Boldog babavárást!
szió
en integralt tesztet csinaltattam a 13. hetben, és mivel az tokeletes volt, nem ereztem szukseget a kombinalt tesztnek.
az integralt tesztet jobban preferalom, mert % ugyileg szinte niincs kulonbseg koztuk, és azt hamarabb lehet (a kombinaltat 18.het korul szoktak, ha jol tudom), és ahol én csinaltattam (istván kórhaz), ott teljesen ingyen volt.
de igazabol szerintem lenyegtelen, hogy integralt, vagy kombinalt, szemelyfuggo kinek melyik tetszik jobban, egyiket mindenkeppen javasolom, ha felmerul az, hogy kene, akkor meg kell csinaltatni, inkabb, minthogy izguljon a kismama..
(es egy bizonyos kor felett kotelezo)
a vedonok meg.. well.. keves a jó :(
Második vagyok, úgy látom, ahány ház, annyi szokás....
Nálunk is ingyenes ugyanis ez a teszt ( pontosabban állítólag a kórház finanszírozza ), PAPP-A és szabad béta HCG értékeket vizsgálnak vele és a Sejtbank csinálja. Két hetet kell várni az eredményére, sms-ben értesítenek róla, hogy készen van a vizsgálat, és kapunk egy kódot, amivel interneten keresztül, a sejtbank honlapján megnézhetjük rögtön az eredményt.
Vagyis már a 14-ik hétre fogjuk tudni, hogy van-e kockázat. Így azért már nyugodtabban futunk majd neki a 16 hetes AFP-nek ( amin egyébként nálunk pl. a PAPP-A és a HCG értékeken kívül másik két értéket is vizsgálnak majd )
az integrált teszt az, ami két vérvételből áll (12. és 16. hét környékén). a kombinált teszt az 'egykörös'. előbbi 94% biztos, utóbbi 70vmennyi%.
ha nem hiszitek: www.downszures.hu
aki ezt irta (utanam)
"Második vagyok, úgy látom, ahány ház, annyi szokás....
Nálunk is ingyenes ugyanis ez a teszt ( pontosabban állítólag a kórház finanszírozza ), PAPP-A és szabad béta HCG értékeket vizsgálnak vele és a Sejtbank csinálja. Két hetet kell várni az eredményére, sms-ben értesítenek róla, hogy készen van a vizsgálat, és kapunk egy kódot, amivel interneten keresztül, a sejtbank honlapján megnézhetjük rögtön az eredményt.
Vagyis már a 14-ik hétre fogjuk tudni, hogy van-e kockázat. Így azért már nyugodtabban futunk majd neki a 16 hetes AFP-nek ( amin egyébként nálunk pl. a PAPP-A és a HCG értékeken kívül másik két értéket is vizsgálnak majd )"
ez az INTEGRALT TESZT. a kérdező a KOMBINÁLT tesztet kérdezte, amit a 18. het kornyeken kell csinalni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!