Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan lehet értelmezni ezt a...

Hogyan lehet értelmezni ezt a kombinált teszt eredményt?

Figyelt kérdés

A 12.heti UH-n minden rendben volt. (NT 2 mm, orrcsont van, CRL 69, a vizsgálat 13 hét + 3 naposan történt) Utána a kombinált teszt eredménye is jó lett, a vért aznap vették le.

Free bHCG 0,6 MOM

Papp - a 0,9 MOM

Kockázat 1:4600

36 éves vagyok. Ez jó eredménynek számít úgy tudom.

Két nappal később volt az első trimeszteri labor is, amit egy magán laborban vettek le, és ott épp ajándékba járt a csomaghoz a fenti vizsgálatot is. (Magamtól nem kértem volna, mert minek)

Ott is jó eredmény született, de azért egy picit más:

Free bHCG 0,7 MOM

Papp- a 0,7 MOM

Kockázat 1:3800

Ez hogyan lehet?? Kicsit megijedtem, mert a HCG fentebb ment, pedig az minél alacsonyabb annál jobb, a másik érték meg épp a másik irányba.

Lehet, hogy csak amiatt van, hogy másik labor csinálta, másik napszakban, meg mondjuk éhgyomri vérből? Az első minta délután lett levéve.

2021. aug. 19. 07:04
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

Ez csak becslés. Az eltérés amúgy is minimális.

Amúgy, ha akármilyen vérvételt csináltatsz egy nap eltéréssel, mindenhol változik az érték. Nem lesz ugyanannyi a vércukrod, a koleszterined, a hormon szintjeid, sem a vérképed, sem semmi.

Ne pörögj rajta feleslegesen, amúgy sem túl megbízható ez a vizsgálat.

2021. aug. 19. 07:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a vérvételes eredményre rá volt írva valami olyasmi, hogy az eredmény önmagában nem, csak az uh eredményével, a megfelelő szoftver alkalmazásával értékelhető.
2021. aug. 19. 08:17
 3/4 anonim ***** válasza:
2%
Honnan veszed, hogy ez jó érték? Itt nincs jó vagy rossz tartomány, majd az UH-t végző orvos tudja kiértékelni, addig nem jelent semmit.
2021. aug. 19. 08:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Az első alkalommal megvolt az UH, az orvos azt mondta, minden szép és jó.

Levették a rendelőben a vért, majd pár nap múlva e-mail jött a részletesen, kiértékelt eredményről, benne a kockázat, meg a végső értékelés, hogy “alacsony kockázat”.

Ebből gondoltam h ez jó eredmény.

Majd két nappal később, a laborban amikor levették a vért, akkor oda kellett adni az UH leletet, amiről leírtak pár adatot (nt, ülőmagasság, fejkörfogat, meg ott is kikérdeztek, hogy dohányzás, korábbi betegségek, stb)

Majd pár nap múlva onnan is jött a lelet, hogy alacsony kockázat. Ebből gondoltam, hogy az eredmény jó.

Csak ugye ami megzavart, hogy más lett a hcg és a Papp-a eredmény.

2021. aug. 19. 09:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!