Terhesség alatt lehet enni édesítőszereket vagy édesítőszerrel készült italokat/ ételeket?
Van aki esetleg terhesen is fogyaszt édesítőszereket? Gondolok itt például az olyan italokra, édességekre, ételekre, amiben találhatóak édesítőszerek. Mizo kakaóital 0% cukor tartalommal, szacharinokat tartalmaz vagy 0% cukor Jogobella - aszpartam-ot tartalmaz. Vagy cukrászdában cukormentes fagyi/sütemények? IR-em van és nem ehetek cukrot, ezért kérdezem.
Előre is köszi a válaszokat!
Igen és NEM.
Terhesség alatt limitált édesítőszer fogyasztható, mivel van ami átmegy a placentán, van ami idegrendszeri gondokat okozhat...
Csatlakozz a terhességi cukorbetegseg fb csoporthoz, ott mindent leírnak.
Terhesen az IR-nél komolyabb diéta javasolt megelőző jelleggel is, hogy ne legyen belőle gdm. Ha pedig kialakult, akkor főleg
Ki a f pontozta le a 2-es, 3-ast, amikor teljesen korrekt?
Az IR-es diéta lazább, mint a gdm-es. Pontosan azért, mert ha IR-ben félrezabálsz, akkor csak a saját egészségedet veszélyezteted. Ha terhesen teszed ezt, akkor a magzat egészségét is veszélyezteted.
Köszönöm a válaszokat! Beléptem az ajánlott csoportba és tényleg jól össze van foglalva benne minden!
ui.: nem tudom, ki pontozta le a válaszadókat, de én köszönöm a válaszokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!