Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miert valtoztatnak a szuletesi...

Miert valtoztatnak a szuletesi datumokon ha meret szerint nagyobb vagy kisebb a baba?

Figyelt kérdés

Nem igazan ertem ezt. Ugyan is ez mindig valtozik es azert egyenfuggo is hogy melyik baba mekkora.

Most akkor megsem a menszesz szerint nezik? Meg akkor sem ha pontosan tudja valaki mikor fogant?

2021. aug. 4. 19:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsò, lehet valakinek rendszeres, de hosszù ciklusa. Ès akkor nem 2 hèttèl a ciklus első napja utan fogan a gyerek.
2021. aug. 5. 15:37
 12/26 anonim ***** válasza:
54%

Ne legyél már ilyen marha értetlen.

A terminus kiszámításánál, rendszeres ciklusnál figyelembe veszik a ciklus hosszát is...és annyival előbb vagy későpbb van a terminus, ahány nappal rövidebb vagy hosszabb a ciklus a 28 naphoz képest.

Értelmes orvos azért ennyit bele tud kalkulálni...nem kell teljesen inkomptenes idiótának gondolni az összeset...

2021. aug. 5. 16:02
 13/26 anonim ***** válasza:
66%

Te meg ne legyél ilyen bele magyarázós,erőszakos.

Fogd fel,hogy attól,hogy te nem kerültél bele X helyzetbe még VAN OLYAN.

És de,nekem is 18 hetes ultrahangon VÁLTOZTATTAK! Ugyanis egy héttel idősebbnek találták annál mint aminek addig volt írva.

ÉS ÍGY született időre,39 hét 3 napra született a fiam.

2021. aug. 5. 16:37
 14/26 anonim ***** válasza:
59%

38 hét 3 nap is időre van.

És orvos vagyok bakker, csak tudom már, hogy kell számolni a terhességi kort.

2021. aug. 5. 18:06
 15/26 anonim ***** válasza:
47%

Hagyjuk már,mindenki orvos itt akit lepontoztak és úgy érzi csak azért is neki van igaza.

Ne legyél ennyire erőszakos,felesleges.

Ha úgy érzed neked van igazad,legyen úgy.Maradj abban a hitben.

És! Az,hogy orvos vagy még nem jelent semmit.Egy fül-orr gégésznek pl semmi köze a szülész-nőgyógyászokhoz.Pont azért van mindenre külön szakember,mert mindenki másra szakosodik.

De tudom,te szülész-nőgyógyász vagy,mert most itt pont arra van szükség.🙄

2021. aug. 5. 18:30
 16/26 anonim ***** válasza:
39%

Pont ugyanannyira vagy erőszakos, mint én. Pontosan ugyanannyira bizonygatod a hülyeségedet, mint amennyire én próbálom megmagyarázni azt, hogy nincsen igazad.

Ha nem lenne fixen meghatározva időben a terhességi kor, akkor szerinted hogyan diagnosztizálnák az IUGR-t méhen belüli növekedési retardéció) vagy az LGA (terhességi korhoz képest nagyobb súly)?

Vagy szerinted ha 12 hetesen normális a magzat mérete, aztán 35 hetesen meg 30 hetesnek felel meg, annyira retardált az a szerencsétlen, akkor csak átterminálják, azt már jó is?

Úgy van, ahogy leírtam, hiába nevezel erőszakosnak.

Rendszeres menzesz --> menzesz alapján számolt terhességi kor (ciklus hossza alapján korrigálva)

12 hetes UH --> CRL alapján számolt terhességi kor.

Ha a kettő egyezik, vagy nem nagyobb a különbség, mint 1 hét, akkor menzesz alapján számolnak. Ha több, mint egy hét, akkor CRL alapján. És 12 hét után nincs variálás. És ez alapján kell minden egyes alkalommal bemondani a terhességi kort, mert egyébként az orvosok is megőrülnek attól, mikor a kismama azt mondja, hogy "utolsó UH alapján ennyi meg annyi".

Ha meg rendszertelen a vérzés vagy nem tudja az illető az utolsó vérzést, akkor 12 hetes CRL alapján számolnak.

2021. aug. 5. 19:03
 17/26 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom miért erőlteted,hogy neked legyen igazad,mert én az előző hozzászólókhoz tudok csatlakozni csak,elmesélem nekem milyen bonyolult volt.

Nekem menstruáció alapján 5 hetes volt a baba.Elmentem orvoshoz,ott mondták,hogy 2cm-es azaz kb 8 hetesnek kell lennie nem 5,ezt is írták be,eszerint jelentkezzek 12 heti ultrahangra.

Kaptam is 12 hétre ultrahangos vizsgálatot,és ott kiderült,hogy akkor nem 12 hetes volt a baba,hanem 14-nek látják,dátumot váltottak és eszerint kellett tovább menni.

Ezzel kellett jelentkeznem 18.heti ultrahangra ahol már nemet is tudtak nekem mondani,és szóltak,hogy nem 18 hetes a baba,hanem addigra volt 24(!) hetes.Súlyra,fejlettségre,mindenre annak felelt meg kb,ezért ez lett az új időpont,mehettem tovább a vizsgálatokra (mert megint csúsztam vele..).

Ezzel számolva a fiam a kiírt nap előtt 2 nappal született.Ha nem számolnak utána többször is akkor 6 héttel korábbra jön,már pedig 34 hetesen igencsak koraszülöttnek írták volna be,holott nem lett volna az.

Egyszerűen nekem minden gond nélkül megjött még a menstruációm úgy,hogy már akkor 6 hetes terhes voltam,ez a 6 hét eltérés kísértett végig.

És volt egy ismerősöm aki hasonló macerával küzdött 4 hét eltérés miatt,neki is a 12 és 18 hetes uh közti különbség segített.

2021. aug. 5. 19:28
 18/26 anonim ***** válasza:
34%

Bocs, de ha neked a 12 és 18 hetes UH között 4 hét telt el (hiszen azt írtad, hogy a 12 hetes UH-n 14 hetesnek felelt meg, és ez alapján kaptál 18. hétre, azaz 4 hét múlvára időpontot), a magzat meg közben elmondásod szerint 10 (!!!!!!) hetet fejlődött, akkor vagy csodagyereked van, vagy valamelyik orvos baromira benézett valamit.

Utóbbire tippelek.

2021. aug. 5. 19:34
 19/26 anonim ***** válasza:
43%

Akkor csak nem én vagyok egyedül a csoda bogár akire annyira rá próbálod olvasni a hülyét mrs.orvosvagyok..

Mondtam,nekem is 18.UH-n változtattak.Ha nehéz ezt neked megemészteni ha nem.

És azért mert rendszertelen volt a vérzésem még nem hagyják annyiban a több hét eltérést csak mert már nem 12.uh-n vagy hanem 18.hetin vagyok..

Persze nyílván az már bőven más amiről te beszélsz.

Ha harmadik trimeszterben tapasztalnak egynél több hetes eltérést kórházba is fektetnek,mert akkor ott valami vagy a dátummal vagy a babával nem stimmel.

Nem tudom,hogy egyáltalán szültél-e valaha,de egyértelmű,hogy nem fognak neki állni újra számolni egy harmadik trimeszterest,hogy a kitudja mikor utoljára látott mestruációja valóban jól mutatta-e ki a végén járó terhességet.

Első trimeszter és második eleje még erről szól,javítgatnak ha kell az egyre biztosabbig.Felette már babád van,akivel ha gáz van nem vetél hanem születik és többnyire halva.

Nem játszanak azzal,hogy második-harmadik trimeszterben elszámolva hagyjanak akár egy hét eltérést is felvont szemöldök nélkül.

Ott ha gáz van irány a kórház,CTG,ultrahangok legalább egy hétig ameddig ki nem derül mi a baj/eltérés.

2021. aug. 5. 19:39
 20/26 anonim ***** válasza:
0%

Milyen 10 hetet te agymosott?

6 kicseszett hétnyi eltérésem volt a baba kora és a menstruációval megállapított hetek között.

Azaz 5 hetesen volt 11 hetes.

12 hetesen (UH-n) hiába mondták 14 hetesnek OTT MÁR 16 HETES VOLT.

14 hetes terhesként (MIVEL AZT ÁLLAPÍTOTTÁK MEG) kaptam 18.heti ultrahangra (igen,4 héttel később,az elsős matek még megy) időpontot.

A rosszul számolt időponttal amikor 18 hetesnek hittek már 24 hetes voltam.Hiába állapítottak meg EZ előtt nekem pontosnak hitt dátumokat NEM feleltek meg a babának.

És innen többet nem is változtattak,tökéletesen időre született a pici,3450g-al.

Nem volt ott 10 hét eltérés.Végig 6 hét eltérés volt,amit az utolsó 18.heti ultrahang pontosított nekem.

Mi olyan nehéz ezen? Igaza van cseszdmeg,ha orvos vagy akkor valami ritka rossz,hiszen még egy sima szövegértés és számolás is nehezedre esik.

2021. aug. 5. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!