6-dik hét körül ez normális?
Az elmúlt 5 napban 2-szer volt olyan erős alhasi fájdalmam, először olyan volt mint amikor megjön,de aztán átváltott olyanra, hogy azt éreztem wc-re kell mennem de nagyon nehezen akart összejönni. Kb 20 percen keresztül tartott mind a 2-szer a fájdalom,de annyira fájt nem tudtam milyen pózban lenne kevésbé rossz. Az első alkalom éjjel fél 1-kor volt arra keltem, hogy fáj. A másik tegnap volt, mire nagynehezen voltam wc-n melegvizes fürdőt vettem és úgy lett jobb.
Lehet ez valami bajnak a jele vagy csak emésztési zavarok kezdődnek?
Nincs vérzés sem barnázás szerencsére.
Csak aggódom. Ez az első terhességem és minden furcsa.
Nekem pont szek utan ment el a baba...
Nagy hülyeség, hogy amig nincs vérzés, barnázás, folyamatos görcs, addig minden oké. Nekem sem volt, mégis 6+5nél megallt a fejlődésben.
3x volt ilyen beleszúrásom, szekelési ingerrel...
9hetesen műtettel vették el, mert a vetélés sem idult be...
Magnézium, meg pihenés. Ha nyugtalan vagy, akkor doki. Mast nem nagyon tudsz tenni
Azért kedves 6-os nem kell a frászt hozni a kérdezőre. A várandósságok nagy részénél jelen van alhasi fájdalom, tekintve, hogy megindul a hormontermelés, nő a baba, a méh, nyilván lehet így is baj, de főleg az elején még a vetélések nagy része vérzéssel jár. Nekem a legelején 2 naponta kellett UH-ra járnom, mert féltek, hogy valami baj van, így is volt a két UH közötti napon olyan erős görcsölésem, amikor majdnem megindultam be az ügyeletre, mégis itt vagyunk 13 hetesen teljesen egészségesen mindketten. Szóval nagyon nagyon sajnálom a veszteséged, de az általad átélt traumák viszonylag ritkának számítanak. Nyilván, ha nagyon aggódik vagy rosszul van, akkor nem kérdés az orvoshoz menés, de ha minden kismama ügyeletre menne a görcsök miatt, akkor elég nagy bajban lennének az ügyeleteken dolgozók.
(1. voltam újra)
7!
Én sem mentem vele orvoshoz, mert nem itt, hanem egy facebookos csoportban mindenki azt írta amit te... majd mikor 8 hetesen mas okbol mentem, akkor szembesültem a ténnyel...
Mikor műtöttek, aznap 12 kismama babáját vették el ilyen miatt, 6an voltunk a korteremben, a 6ból 2 verzett csak, a többieknél mini görcs, valakinél az sem...
Szóval azert annyira nem ritka, csak nem beszélnek róla...
Van már egy 2 évesem, illetve 30 hetes terhes vagyok, szoval nekem ne mutasd be a terhességet :D
Egy szoval nem írtam, hogy baj van, hogy a kérdezőnel is ez áll fenn... sőt, örülnék, ha neki nem kellene átélnie...
De 100%ban csak azt tanácsolni, hogy nyugi, minden rendben, dölj hátra, na ezt azért hülyeségnek tartom.
Én speciel örültem volna, ha anno valaki bogarat ültet a fülembe, ahelyett, hogy egyöntetűen nyugtatgatnak...
6os voltam.
Szerintem ilyen fiatal terhessegnel senki nem dol hatra mert barkinek benne lehet a pakliban. Eleg sok kismama gyorcsolget es ez nem okoz semmit gondot valakinel pedig elmegy a baba. De semmi bizonyitek nincs arra hogy ez annak a jele volt hogy ha ilyen van elvetelsz. Sot olyan kismamak is vannak boven akik verezgetnek baraznak meg se vetelnek el.
Nem kell ijesztegeni a masikat azert mert neked rosszul sult el biztos o is tisztaban van a lehetosegekkel.
Kerdezo hidd el egy egeszseges jol beagyazott magzat nem megy el! Ha el megy annak oka van es ez ellen nem tudsz tenni kiveve ha progeszteron potlas kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!