Mennyi az esélye annak hogy a 12. heti genetikai UH-on minden rendben volt, a 18-20. hetin pedig kiderült valami komoly gond? Vagy esetleg hogy nem él a baba?
Én olyat tudok 2t is, ahol egy végtag nem fejlődött ki rendesen, 20. Héten derült ki mindkettő esetben, megtatották a babákat.
Persze erre a kérdésre csak ilyen válaszokat fogsz kapni és többé nem alszol nyugodtan.
Tudom, hogy ilyeneket fogok kapni.
Igazából kíváncsi vagyok, hogy nagyjából mik a leggyakoribb dolgok amik ilyenkor kiderülnek és azok milyen súlyosak.
Ez egy borzasztó nyomasztó kérdés, tudom. Ha olyan lelkiállapotban lennék és látnám ezt a kérdést, meg se nyitnám.
Nálunk dongalab derült ki, ami 12 hetesen még nem látszott. Emiatt magzatviz vétel es szivultrahang is kellett, hogy nem valami komplex rendellenesség miatt van a dongalab. Nem volt semmi gond, megszuletett, kezelték, műtötték a lábát, 1,5 évesen már semmi sem látszik.
Ismerősnel ajakhasadek derült ki hasonló módon, azt is szépen lehet már kezelni.
Ezeket azért írom, hogy ha ki is derül valami a genetikai uh-n, sok olyan gyakoribb elváltozás is van, ami jol kezelhető csak elsőre ijesztő.
Nálunk a 12 hetin minden oké volt, a 18 hetin pedig egy pici probléma merült fel: vesemedence tagulata van. De azt mondta az orvos, hogy mivel fiú, ez gyakori, kinövi, nem komoly baj.
Hogy nem él esetleg, attól én is tartottam sokáig. De mivel a 17.héttől érzem, hogy mozog, így emiatt már nem aggódtam. De előtte nagyon bennem volt ez is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!