Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszterben intenzív...

Első trimeszterben intenzív sport?

Figyelt kérdés
13 hetes leszek, amikor lesz egy verseny. Ha nem vagyok rosszul, akkor edzhetek és részt vehetek rajta?

2021. júl. 19. 12:24
A kérdező szavazást indított:
Lehet sportolni
Csak óvatosan
Inkább kiméld magad
Kizárt dolog
22 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
De mégis milyen sport?
2021. júl. 19. 12:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Orvosodtól kérdezd.

Nem ismerjük sem a kórelôzményedet, sem a sportolói múltadat, a fizikai állapotodat és azt sem írtad, milyen sport.

2021. júl. 19. 12:29
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Az intenzív sport az egy dolog, ha eddig is csináltad, azonban a versenysport nem az a kategória, ami eleve egészséges, így nem hiszem, hogy terhesen ajánlott. Bár valóban nem ártana tudni, hogy pontosan miről van szó, szerintem inkább fogadd el, hogy ez az időszak nem arról szól, hogy versenyezgess, vagy egyéni csúcsokat döntögess. Ha golfozol, akkor nem szóltam, az talán belefér :D

Én is sportolok terhesen, az átlaghoz képest intenzíven, mert előtte is csináltam, de egyszerűen nem is ugyanazt bírja a testem. Másra kellenek az energiák ilyenkor, és ez így van jól.

2021. júl. 19. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet sportolni, ha eddig is csináltad. De jó lenne tudni, milyen sportról van szó, mert néhány nem ajánlott. Pl lovaglás, síelés, ugrálással, ütődéssel járó sportok. De pl úszni lehet. De bármit is csinálsz, azt orvos bólintson rá!
2021. júl. 19. 14:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, milyen sport. A sógornőma súlyemeléssel csinálta ugyanezt, 11 hetesen elvetélt. Az orvos szerint 100%, hogy ezért.
2021. júl. 19. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Terhesen lehet sportolni,de versenyeken sportolni nem lehet,nem lehet kerékpározni,lovagolni,gátfutást,olimpiai számok. uszni lehet,sétálni lehet.
2021. júl. 19. 15:55
 7/7 anonim ***** válasza:
28%
Amit előtte csináltál, azt a terhesség első trimeszterében csinálhatod - ha nincs jelentős kockázata annak, hogy eless. Biciklizni is lehet, ha biztos vagy benne, hogy nem fogsz elesni. Meg persze a rázkódással járók se ajánlottak. Olyan terheléstől, amihez hozzá vagy szokva, nem lesz bajod. Persze minden orvos másképp gondolkozik, az én nőgyógyászom például úgy gondolja, hogy semmilyen sportból nem lesz baj, mondván hogy régen a szekrény tetejéről ugráltak le nagy liszteszsákokkal a nők, ha vetélni akartak, de nem működött a módszer.
2021. júl. 19. 17:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!