Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális vajon ennyi hízás a...

Normális vajon ennyi hízás a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Első babámat várom.

172 cm vagyok és 59 kilóval kezdtem. Aktívan sportoltam előtte. 13 hetes korában kezdtem el mozogni újra, addig picit barnázgattam, ezért nem javasolta az orvos.

Most járok a 18. hétben, és 63 kg vagyok. Hasam nem túl nagy, egyáltalán nem vagyok vizes. Odafigyelek, hogy mit eszek. Ami aggaszt, hogy azt veszem észre, hàjasodom!! Mintha a gyarapodás nagy része zsír lenne rajtam. Nagyon zavar.

Pedig heti négyszer tornázok és tudatosan is étkezem.

Normális ez vajon? Utána le fogom tudni ezt dolgozni?

Mások mennyit szedtek fel?

2021. júl. 6. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Ne aggódj! Valószínű, hogy mivel leálltál azzal a mennyiségű sporttal, amihez a szervezeted szokott, most jött pár kiló. Ez előfordul. Majd szülés után, amikor újra sportolhatsz, pikk-pakk leugrik a felesleg. Van, akinek már a szoptatás miatt is megy le.
2021. júl. 6. 22:11
 12/16 anonim ***** válasza:
61%
Valahányszor megnyitok hasonló kérdést, azt gondolom, hú biztos 20 kilót felszedett, ezért aggódik. És mindig kiderül, hogy csak egykét kilóról van szó. Úgy érzem arra megy ki az egész, hogy a kedves kismama dicsekedjen, hogy bibíí én csak ennyit híztam"... Vajon mennyire érzem jól?
2021. júl. 6. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
58%
Régen olvastam valahol, hogy természetes jelenségnek számít hogy a terhes nők hasra hízzanak, mert az valamilyen szinten védi a magzatot. 🤷‍♀️ Végülis ha bele gondolunk van benne logika. Én kerek 25 kilót híztam. Nem zabaltam, nem voltam kívános, sőt, viszont naaaaagyon vizesedtem. Szülés után rögtön 13 kilóval voltam kevesebb. Most 9 hónapos a babám, és kevesebb vagyok mint amivel kezdtem a terhességet. Ne aggódj ilyesmin, továbbra is figyelj oda hogy egészségesen étkezz, mozogj és pihenj amennyi csak bele fér. És elvezd ki a "még" csendet. 😅
2021. júl. 6. 22:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Első gyerekkel 7 kg-t híztam összesen, most vagyok 11 hetes a másodikkal és eddig egy dekát sem híztam. A “hájasodás” az sajnos hormonális, ilyenkor a narancsbőr is elő szokott jönni. Később jöhet majd a vizesedés is, de azért normál esetben ha nem vagy rájuk hajlamos akkor kevésbé fognak ezek jelentkezni. A sport egyébként nagyon jó, azt nyugodtan folytasd, én is sportolok, ettől még nem most vagyok meg leszek életem formájában de majd ha megszületett akkor jöhet megint a sport és a diéta, hogy lemenjen a hormonális babaháj.
2021. júl. 6. 23:40
 15/16 anonim ***** válasza:
kérdező 4 kg normális.szülés után lemegy az összes hizásod hamar
2021. júl. 7. 11:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem sok. Első várandósságnál 18 kg-t híztam ( 54-->72 kg) 170 cm vagyok. Eléggé vizesedtem, de hamar lement szülés után. Ha jól emlékszem, már a terhesség felénél +10 kg-nál jártam. Ilyenkor normálisnak számít a csípő, comb, fenék környékének a megnagyobbodása.
2021. júl. 7. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!