A 12. hétben vagyok a kisbabánkkal (11+1) és 2 napja kis mennyiségű barnás folyásom van. Nem minden esetben lesz rossz a végkifejlet? Tudnátok tanácsolni valamit, hogy mi segíthet, esetleg nektek is volt hasonló?
Menjetek be az ügyeletre. Ha esetleg progeszteron hiány,azt tudják kezelni
Minden jót kívánok :)
Nekem 20.hétig 7x volt vérzesem, barnázásom.
De egyik alkalommal sem vártam napokat, hanem azonnal kórházba mentem az ügyeletre. Igaz egyik alkalommal sem láttak semmit, vélhetőleg hajszálerek pattogtak el. De nem tudtam volna nyugodtan ülni otthon.
25hkm
Nekem a második babával volt többször pár napig barnázás (sőt egyszer rózsaszín vér is kis mennyiségben). Úgy, hogy én alapból kaptam progeszteront a pozitív teszt után. Az elsőnél rögtön hívtam a dokit, meg is nézett, semmit nem talált, azt mondta, valószínűleg csak a hajszálerek gyengesége miatt van, emelt dózisban ajánlott C-vitamint, azt mondta, ne ijedjek meg pecsételéstől, nagyon sok esetben nem jelent rosszat. A para a nagy mennyiségű vérnél van, amihez görcsök is társulnak.
A második ilyen alkalommal ezt mondogattam magamban, és csak pár nappal később mentem el a dokihoz, amikor nem múlt. Akkor ugyanúgy nem talált semmi különösebb okot. Ez már 11 hetesen volt nekem is.
Azóta szerencsére nem volt, már 23 hetes a pocaklakó.
Ezt csak azért írtam le, hogy lásd, nem feltétlenül jelent rosszat vagy bajt, de mindenképp jó, ha lát doki.
Szerintem próbálj meg megnyugodni! Lehet hogy csak egy kis ér pattant meg, vagy a placenta tapad nagyon lent. Az mindenképpen jó jel, hogy csak kevés barnás vérzés. De talán mindenképpen érdemes lenne bemenni ügyeletre, addig úgyse fogsz megnyugodni.
Hány hetesen volt az előző ultrahangod?
Kötelesek megvizsgálni, nekik nem okozhat gondot, ha bemész vizsgálatra, hisz panaszod van.
Akármi lehet, inkább menj be feleslegesen 5x, mint egyszer ne menj be és baj legyen.
Én sima hasfájás miatt mentem be (voltak korábbi terhességgel nagy bajok), nagyon lelkiismeretesen vizsgáltak két naponta, hogy kiszűrjék van-e probléma.
A kismamákra nagyon odafigyelnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!