Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok szeretném a...

Terhes vagyok szeretném a babát mégsem vagyok boldog MIÉRT? Rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
2,5 éve próbálkoztunk a férjemmel a baba témán. Nagyon nagyon sokszor sírtam mikor nem jött össze. Ez volt az álmom vágyam. Most pedig hogy végre terhes vagyok meg vagyok rémülve. Félek,rettegek. Félek magamtól. Kétségbe vagyok esve. És félve merem leírni de haragszom erre az egészre.. Mivel az első trimeszterbe vagyok folyamatosan hányingerem van és rosszul vagyok ez megkeseríti az életemet. Na meg most döbbenek rá,hogy mennyire rohadt sok mindent nem csinálhatok.. Nem mehetek strandra,mikor pont most vagy nyár és nem vágyok másra jobban csak hogy bemehessek vízbe.. nem ihatok egy kortyot sem alkoholt nem ehetek halat mindig minden lépésemre oda kell figyelnem mostantól és úgy érzem túl vagyok terhelve.. Aggódok mert pont most kell költöznünk.. A baba miatt mindent máshogy kell csinálni és persze ez a legkevesebb amit megtehetünk. Rengeteg mindent meg kell fosztanom magamtól.. Alap dolgokat. És csak az hogy mindig mindenre figyeljek... nagyon nagyon nehéz! És igen persze tudtam hogy ez lesz.. De ugyanakkor pedig egyben elegem is van. Már most túlterheltnek érzem magam. És félek,hogy nem fogom bírni.. Hogy nem leszek elég erős😢.. Hogy rossz anya leszek! Egy szar anya. Hogy vajon tudom e majd úgy szeretni a babát ahogy az megérdemli?

2021. jún. 17. 12:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%
Valószínűleg azért érzed így, mert a te anyád így élte meg a gyerekvállalást, ahogy a mellékelt ábra mutatja. (Valószínűleg éreztette is veled, ha nem is mondta ki így nyíltan eddig. Nem véletlen, hogy most te is ettől rettegsz.) Viszont az, hogy ő hülyén gondolkodik ezzel kapcsolatban, neked még nem kötelező. Ez a probléma anyád miatt lehet, hogy mélyebben gyökerezik benned, mint egy szimpla hiszti. Menj el terápiára, ha nem múlik el záros határidőn belül, és ha nem akarod megkeseríteni a sajád magad és a születendő gyermeked életét akkor is, ha ő is legkésőbb csak a gyerekvállalásnál fogja érezni, hogy valami nem stimmel.
2021. jún. 17. 14:15
 22/26 anonim ***** válasza:
89%

Mi két évet vártunk a babára és volt bennem egy hú vazeg innentől minden más lesz ijedelem.DE én nem úgy éltem meg, hogy jajj mert mostantól nem ihatok vagy hogy halat nem ehetek(amúgy ha nem nyersen eszed, illetve nem kiló szám, akkor azért belefér a hal is a menübe terhesen is, tonhalnál tengeri halaknál mondják a higany miatt hogy ne egye az ember egy hekktől pld kutya bajod nem lesz, de tengeri caroktól se csak legyen átsütve és ne kilószám edd)A vízbe menés is csak akkor nem engedélyezett ha nyitva a méhszájad, egészséges terhesnél nem tiltják, csak ne valami lepra hely legyen.

A költözésre nem tudok mit mondani, de mivel nem védekeztetek így erre is lehetett számítani, hogy esetleg most összejön, akkor mi van.:D

Bocs, de az egész leírás saját magadról szól.Hogy te most milyen nagy áldozatot hozol.Holott felére se volna szükség és önsajnálat helyett inkább kapard össze magad és pozitívabban tekints a jövőbe, mert a terhesség sokszor csak a legkönnyebb része a gyerekvállalásnak.

A gyerek felelősség és sok -sok lemondással jár, de hidd el nem ezek a legnagyobb lemondások, amiket most leírtál:D

2021. jún. 17. 14:58
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

1. Nemrég volt egy vetélésem, kicsit gondolj bele hogy mennyire szerencsés vagy hogy megélheted a várandósságot.

2. Mi az hogy vége az eddigi életednek? Én eddig is és ezután is úgy fogom fel, hogy ahova tudom viszem magammal a gyereket, és majd szépen úgy alakul ki a napirendje ami nekünk is jó (állatokat tartunk, és majd hozzájuk kell igazodni), én azt gondolom hogy mindent meg lehet oldani :)

3. Ha már nem szoptatsz, utána alkoholt is ihatsz, nem áll meg az élet.

4. Ha ki akarsz kapcsolódni kettesben a pároddal, majd a nagyszülők addig vigyáznak rá.

5. Nem áll meg az élet, fogd fel, hogy csak egy boldogsággal több :)

6. A rosszullét jó eséllyel a 12.hétig tart :)

2021. jún. 17. 15:12
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Az összes terhességem első három hónapja sötét verem volt lelkileg. Rosszullét is, meg hormonális változások. Szörnyen utáltam.
2021. jún. 17. 15:17
 25/26 anonim ***** válasza:

Nyugi az elején mindenkinek kicsit hideg zuhany ez, plusz a hormonok is..

Én is kicsit beparáztam jó anya leszek-e stb de aztán a 12.heti uh-on elmondták hogy jól van, egészséges, megmutatták és ott jött az érzés hogy ő a miénk, bármi is lesz szeretni fogjuk, bármelyen nehéz is lesz esetleg.

A hülyeségeket tanuld meg elengedni gyorsan mert lesz jó pár kéretlen tanács, story még, amitől agyf*szt kapsz.

A terhesség a könnyebb rész, ez a felkészítő. Minden terhesség és gyerek más. Vannak lemondások, rossz napok, de cserébe annyi minden mást kapsz majd.

Most alkoholmentes sör és egyebek lesznek, gyerek mellett se lehet majd úgy alkoholizálni,hisz figyelned kell rá, nyers dolgokat nem ehetsz most, de alig pár dolog van.

Ha nem vagy veszélyeztetett stb akkor oda mész és azt csinálsz ami jól esik.

2021. jún. 17. 15:34
 26/26 anonim ***** válasza:
Már mi a bánatért ne mehetnél strandra...
2021. júl. 1. 00:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!