Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok szeretném a...

Terhes vagyok szeretném a babát mégsem vagyok boldog MIÉRT? Rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
2,5 éve próbálkoztunk a férjemmel a baba témán. Nagyon nagyon sokszor sírtam mikor nem jött össze. Ez volt az álmom vágyam. Most pedig hogy végre terhes vagyok meg vagyok rémülve. Félek,rettegek. Félek magamtól. Kétségbe vagyok esve. És félve merem leírni de haragszom erre az egészre.. Mivel az első trimeszterbe vagyok folyamatosan hányingerem van és rosszul vagyok ez megkeseríti az életemet. Na meg most döbbenek rá,hogy mennyire rohadt sok mindent nem csinálhatok.. Nem mehetek strandra,mikor pont most vagy nyár és nem vágyok másra jobban csak hogy bemehessek vízbe.. nem ihatok egy kortyot sem alkoholt nem ehetek halat mindig minden lépésemre oda kell figyelnem mostantól és úgy érzem túl vagyok terhelve.. Aggódok mert pont most kell költöznünk.. A baba miatt mindent máshogy kell csinálni és persze ez a legkevesebb amit megtehetünk. Rengeteg mindent meg kell fosztanom magamtól.. Alap dolgokat. És csak az hogy mindig mindenre figyeljek... nagyon nagyon nehéz! És igen persze tudtam hogy ez lesz.. De ugyanakkor pedig egyben elegem is van. Már most túlterheltnek érzem magam. És félek,hogy nem fogom bírni.. Hogy nem leszek elég erős😢.. Hogy rossz anya leszek! Egy szar anya. Hogy vajon tudom e majd úgy szeretni a babát ahogy az megérdemli?

2021. jún. 17. 12:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
59%
Normálsi amit érzel kérdező,majd idővel változni fog.baba boldogá fog téged tenni
2021. jún. 17. 13:13
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az elmúlt hosszú bezárt időszak miatt érzed azt hogy strandra mennél stb. Ezért ne okold magad én is így vagyok. Nagyon sok embert rosszul érintett a bezártság. De keress olyan dolgokat amit csinálhatsz. Látod mennyien írják hogy strandolhatsz. Ne légy elkeseredett, döntsd el hogy jól fogod érezni magad. Ha kertes házban laktok vegyél egy medencét. Szerintem sima halat biztos ehetsz, pl pontyot. Döntsd el hogy jó lesz minden és már most jó anya vagy, hidd el, nem szoktam hazudni.
2021. jún. 17. 13:18
 13/26 anonim ***** válasza:
79%
Csak bepánikoltál, majd elmúlik. Alkoholt meg ihatsz ha nem szoptatsz, addig meg szuper alkoholmentes sörök vannak. :)
2021. jún. 17. 13:20
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Azert ne mar emberek, hogy ha valaki akarta azt a gyereket, raadasul ilyen sok probalkozas utan, ne legyen mar normalis, hogy neki mar most elege van, mert a baba mar most megvaltoztatta az eletet, meg megfosztja őt dolgoktol.

Mar valtoztatni nem tudsz ezen, vagy csak a hormonok birizgalnak, meg a stressz, vagy tenyleg istencsapasnak fogod megelni a gyerekvallalast, mi ezt innen nem tudhatjuk.

En is rosszul voltam, nekunk is sok minden osszejott akkor, sokszor feltem, ideges voltam, de sose gondoltam arra, hogy most ez mennyi lemondassal jar, hogy “jajj, nem alkoholizalhatok”. Konyorgom, ez lesz a legkisebb bajod hidd el. Igen, valamennyi lemondással jar, de nem szabad ezen agyalni. Valamirol lemondasz (csak egy idore) es kapsz helyette mast.

2021. jún. 17. 13:31
 15/26 anonim ***** válasza:
54%

Ó én át érzem

De majd jobb lesz hidd el

Én mindig szerettem volna fiatal anyuka lenni, bár évekig nem jött ossze

Imádtam egyébként az életem

Pultos voltam sörözőben, fesztiválokra, koncertekre jártam, techno bulikba minden hétvégén.

Habzsoltam az életet.

Sikertelen évek után tavaly decemberben pozitívat teszteltem.

8 hónapos vagyok, veszélyeztetett terhes ráadásul, az első 3 hónap nekem maga volt a pokol.

Ráadásul a páromhoz költöztem 200km-rel arrébb a szulovarosomtol amikor kiderult a terhességem.... Hát ez sem segített a helyzeten mert itt abszolút nem ismerek senkit és nincs is rá lehetőségem.

Párom dolgozik szinte minden nap én meg 8 hónapja 4 fal között bezár a szenvedek. Nincs hova mennem, nincs kivel, nincs semmilyen kontaktom itt a páromon kívül senkivel.

6 hónapot simán végig sírtam a magány miatt és mert sirattam a fiatalságom, hogy hianyzik már most a bulizás, a spontán élmények és hogy ezentúl minden olyan nagy szervezést fog már igényelni stb

Ráadásul félek is a szüléstől és hogy milyen anya leszek stb

De kB 1 hónapja megnyugodtam. Érzem ahogy közeledik a szülés, kezd feltörni bennem némi anyai érzés, már várom, hogy lássam a babám. És kezdem belátni, hogy bár rohadt nehéz majd 1 év volt ez, de nem kell lemondanom semmiről csak azért mert lesz egy kisfiam.

Jövő nyáron már együtt élvezhetem vele a Balatont, iszogathatok is, később a buli is simán belefér majd. Már nem aggódom.

2021. jún. 17. 13:32
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek lemondással jár, de bőven megéri. Persze, dolgoznak a hormonok, de azért kicsit kapd össze magad, mert én azért teljesen normálisnak ezt nem mondanám. Kicsit hiszti szaga van nekem a dolognak, ráadásul előttem is leírták, hogy fürödni is lehet, halat enni is, alkohol nélkül meg csak ki lehet bírni pár hónapot.
2021. jún. 17. 13:36
 17/26 A kérdező kommentje:

Anyám azzal tömi a fejem hogy ha gyerekem lesz akkor aztán vége az életemnek ahogyan van. Meg fel kell áldoznom onnantól kezdve az egèsz életemet. Megy a kukába.. Ez nem segít túl sokat.

Illetve félek hogy minden rendben legyen a babával, hogy jól legyen. Hogy szeressen. Hogy mindent megtudjak adni. Óriási felelősség most érzem ahogy nyomja a súlya a vállamat

2021. jún. 17. 13:47
 18/26 anonim ***** válasza:
98%

Akkor állítsd le drága jó anyádat, te pedig nyugodj meg.

Igen, vannak dolgok, amik nem vagy másként mennek gyerekesként, időnként valóban jó volna teljesen szabadon dönteni valamiről, vagy egy délután spontán csinálni valamit kettesben, de mellette egy csomó olyan dolgot kapsz a gyerekvállalással, ami másként nincs meg.

2021. jún. 17. 13:51
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
16-os vagyok. Ez butaság, ne hallgass rá. Megváltozik az életed, igen, egy darabig valóban korlátozva leszel, a spontaneitás tényleg oda, de ez meg fog változni, ahogy nagyobb lesz a gyerek.
2021. jún. 17. 13:52
 20/26 anonim ***** válasza:
87%
Istenem, mennyire kártékony anyák vannak... engedd el, amit mond! És ne izgulj, rendben lesz minden. A többség már jól leírta a dolgokat.
2021. jún. 17. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!