Oltások terhesség esetén?(nem covid)
Sziasztok,
külföldön élünk, érdeklődnék, hogy nálatok otthon hogyan működik ez.
Az első terhességemnél két éve még semmilyen oltást nem javasoltak a terhesség ideje alatt. Tavaly viszont itt Németországban behozták általános ajánlásként, hogy a terhes nők kapják meg a tetanus/szamárköhögés/diftéria kombioltást.
Nem tudom, ez jó-e vagy sem.
Nem vagyok oltásellenes, a lányom is megkapta az összes oltást, ami Magyarországon kötelező vagy erősen ajánlott (itt nem kötelezőek az oltások, egy kivételével)
Ezért most ebben az esetben is Titeket kérdezlek, otthon a terhesgondozás során kaptok oltásokat? Mennyire ajánlják Nektek?
Köszönöm!!
Én Angliában voltam terhes meg covid előtt.itt is szamárköhögés és influenza elleni oltást ajánlottak. Be is adattam,mint fentebb írtad ez a babát védi a 8 hetes oltasig. Itt élő-elő fordul kisebb szamárköhögés járvány helyenként és egy csecsemő abba bele is halhat ezért nem is volt kérdés hogy beadassam.
Az influenzát is kértem,mert akkor nem volt még home office, itt ugye végig kell dolgozni terhesen, sokan voltunk az irodában, nem akartam kockáztatni. Azzal is minden rendben volt
Egyébként Magyarországon is elérhető, magánúton biztosan:
Én erősen gondolkozom rajta, hogy beoltassam magam. Az elmúlt években elég alacsony volt az esetszám, tartok tőle, hogy pont most télen lesz a minijárvány. Ráadásul ha eddig mindenki maszkot hordott, ősszel meg elhagyjuk, az a szamárköhögésnek is kedvez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!