Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Oltások terhesség esetén?(nem...

Oltások terhesség esetén?(nem covid)

Figyelt kérdés

Sziasztok,

külföldön élünk, érdeklődnék, hogy nálatok otthon hogyan működik ez.

Az első terhességemnél két éve még semmilyen oltást nem javasoltak a terhesség ideje alatt. Tavaly viszont itt Németországban behozták általános ajánlásként, hogy a terhes nők kapják meg a tetanus/szamárköhögés/diftéria kombioltást.

Nem tudom, ez jó-e vagy sem.

Nem vagyok oltásellenes, a lányom is megkapta az összes oltást, ami Magyarországon kötelező vagy erősen ajánlott (itt nem kötelezőek az oltások, egy kivételével)

Ezért most ebben az esetben is Titeket kérdezlek, otthon a terhesgondozás során kaptok oltásokat? Mennyire ajánlják Nektek?

Köszönöm!!

2021. jún. 2. 08:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Én semmilyen oltást nem kaptam egyik terhesség alatt sem.
2021. jún. 2. 08:31
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Az influenza ellenit szokták javasolni terhesség alatt és a bárányhimlőét még teherbeesés előtt, amennyiben a kismama nem esett át rajta.
2021. jún. 2. 08:34
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Magyarországon nincs terhesen oltás, csak most a covid. Az általad említett diperte itthon kötelező csecsemő korban, talán ezért nem is kell újra oltani terhesen, de ebben nem vagyok biztos, csak gondolom.
2021. jún. 2. 08:38
 4/13 anonim ***** válasza:
71%
Ha Mo.-on voltál gyerek, akkor oltva vagy ezek ellen, sőt, jó pár éve a 11 évesek kapnak emlékeztető oltást is. Ha megvan az oltási könyved, akkor meg tudod nézni, te mikor kaptál.
2021. jún. 2. 08:46
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
Amit írtál, azt a szamárköhögés komponens miatt adják, mert ez a szülés után védeni fogja a babát az első néhány kritikus hónapban. Nálunk se lenne hülyeség rutinszerűen oltani a kismamákat, mint sok más országban (kb. 4-5 évente van egy miniatűr szamárköhögés-járvány, amiben sajnos 30-40 oltás előtt álló csecsemő meg szokott halni, ha jól emlékszem a statisztikára). Ráadásul ha esetleg Németországban alacsonyabb az átoltottság, akkor a járványok is nagyobbak lehetnek. A szülők beoltása (a szülés után már) nem segít, mert hiába vagy oltott, attól még sajnos fertőzni tudsz.
2021. jún. 2. 08:48
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Ja, és ez attól független, hogy te magad gyerekként oltva voltál-e (biztosan oltva voltál, ha Magyarországon nőttél föl). Sőt, ha pár éven belül újra terhes leszel, akkor a terhesség alatt megint javasolják. A babát akarják így védeni, nem az anya védelme a lényeg.
2021. jún. 2. 08:50
 7/13 anonim ***** válasza:
55%

Pont azt akartam írni, mint a 4es.

Mo-n csecsemőként kötelező, illetve 10-12éves korban ismétlik a diperte oltás. Ha akkor itthon laktál, te is megkaptad. Késöbb már nem oltanak vele

2021. jún. 2. 09:00
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
6 évesen van az utolsó diperte, utána a van még egy ismétlés felsőtagozatos korban, de abból már kihagyják a szamárköhögés komponenst, di-te lesz írva az oltási könyvbe.
2021. jún. 2. 09:03
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek!

Igen, otthon megkaptam minden gyerekkori oltást.

Itt most az van, amit az 5-ös válaszoló írt. Hogy ha a terhesség alatt beoltanak, akkor a picit az első hetekben -amíg a saját oltását meg nem kapja - védi.

Mindenesetre értem, és beoltatom magam. Közben itteni fórumokon is utánaolvastam, a “kifejezetten minden létező oltás elleneseken” kívül szinte mindenki támogatta.

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!!!

2021. jún. 2. 09:21
 10/13 anonim ***** válasza:
25%

Azèrt ajànljàk az oltàst terhesen, mert az oltàsok hatàsa az idővel arànyosan csökken, sokaknàl màr mire gyerekvàllalò korba kerülnek, màr nem is kimutathatò.

Èn nem adatnam be. Egyik ismerősömnek tartósan beteg lett tőle a gyereke. Rendesen èrezni lehetett a magzatmozgàsokat, mìg az anya meg nem kapta az oltàst. Utana alig mozgott, sokat mentek miatta kòrhazba. A mai napig mozgàsszervi problèmài vannak, ahogy megkapta a sajàt oltàsait, mindig rosszabbodott.

2021. jún. 2. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!