Haskeményedés terhesség alatt normális?
3 napja görcsöl, bevan keménykedve a hasam ez természetes? Az oldalam is fáj, szúr egy ideje. Egy kicsit félek remélem nem lesz baba a babának.
17 hetes vagyok.
Én úgy tudom, hogy csak az a normális, ha ez ilyen 1-2 percig tart maximum, legfeljebb napi 10-szer. Szóval nem három napig folyamatosan. Magnéziumot szedsz? Pihenéskor is ilyen? A méhed keményedik, vagy inkább puffadásról, emésztőrendszeri problémáról van szó?
Mindenesetre én megkérdezném a védőnőt, hogy van-e ezzel valami teendő, kell-e előbb orvoshoz menned. Ha nem, akkor azért majd az orvosnak említsd. Nálam nem volt ennyire intenzív a keményedés, de megnézte az orvos a méhszájat, teljesen zárt volt, ezért azt mondta, hogy nem kell miatta aggódni. De szedhetek magnéziumot meg pihenhetek többet, ha jónak látom.
#3-as szerettem volna a védőnömmel beszélni, de sajnos telefonon nem érem el. Igen ma kezdtem el szedni magnéziumot napi 3×1 remélem segít valamit, ha pihenek ugy érzem, hogy egy kicsit jobb, de minimálisan akkor is feszül egy kicsit.
Ha felállok akkor pedig iszonyatos görcseim vannak.
Nekem is keményedik reggelre a hasam egyik oldala, vagy baba mocorog nem tudom de a védőnő azt mondta hogy szedjek magnéziumot. Nem tudom normális-e. Olvastam hogy kemenyedes a méh növekedése miatt is lehet. Én is remelem hogy jól van a baba:) bár remelem hogy a baba miatt dolgozik 😄
Kérdező mi újság azóta? Történt valami?
#7-es, Nekem is egy oldalt szokott a bal felemen.
Szedek énis magnéziumot napi 2×1-et, de a hasfajas nem mult el. Mindennap van főleg reggelente fáj. Beszereztem egy magzat szívhang figyelőt, hála a kicsi jól van :) mindennep meghallgatom, megnyugtat. 16. Hét után ajánlják, ha megnyugtat használj te is :)
Magnéziumnál nem mindegy, milyet szedtek, nagyon különböző dózisúak a tabletták és nem minden vegyület szívódik fel egyformán. Itt elég jól le van írva:
Viszont állítólag nem ajánlott túl hamar túl sokat szedni, mert akkor később már nem lehet emelni, amikor kéne.
És olyan lehet hogy mindig más a kemenyedestol a hasam alakja?
Pl egyszer olyan mint egy kislabda az egyik oldalon, van hogy csak felül koldok mellett mindkét oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!