Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Haskeményedés terhesség alatt...

Haskeményedés terhesség alatt normális?

Figyelt kérdés

3 napja görcsöl, bevan keménykedve a hasam ez természetes? Az oldalam is fáj, szúr egy ideje. Egy kicsit félek remélem nem lesz baba a babának.

17 hetes vagyok.

2021. jún. 1. 10:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Én igaz még nagyon az elején vagyok, de nekem is brutál mód keményedik a hasam. Szerintem ez normális, de hátha valaki pontosabb választ tud adni. :)
2021. jún. 1. 10:35
 2/10 A kérdező kommentje:
*remélem nem lesz baja a babának.
2021. jún. 1. 10:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy csak az a normális, ha ez ilyen 1-2 percig tart maximum, legfeljebb napi 10-szer. Szóval nem három napig folyamatosan. Magnéziumot szedsz? Pihenéskor is ilyen? A méhed keményedik, vagy inkább puffadásról, emésztőrendszeri problémáról van szó?

Mindenesetre én megkérdezném a védőnőt, hogy van-e ezzel valami teendő, kell-e előbb orvoshoz menned. Ha nem, akkor azért majd az orvosnak említsd. Nálam nem volt ennyire intenzív a keményedés, de megnézte az orvos a méhszájat, teljesen zárt volt, ezért azt mondta, hogy nem kell miatta aggódni. De szedhetek magnéziumot meg pihenhetek többet, ha jónak látom.

2021. jún. 1. 14:51
 4/10 A kérdező kommentje:

#3-as szerettem volna a védőnömmel beszélni, de sajnos telefonon nem érem el. Igen ma kezdtem el szedni magnéziumot napi 3×1 remélem segít valamit, ha pihenek ugy érzem, hogy egy kicsit jobb, de minimálisan akkor is feszül egy kicsit.

Ha felállok akkor pedig iszonyatos görcseim vannak.

2021. jún. 1. 15:11
 5/10 anonim válasza:
Szedjetek Magnerotot :) (magnézium)
2021. jún. 1. 16:49
 6/10 anonim ***** válasza:
A magnéziumnál nézd meg a dobozán, hogy pontosan milyen magnéziumvegyület van benne. Nem mindegyik szívódik fel jól. Itt le van írva, melyikek a jók: [link]
2021. jún. 1. 17:11
 7/10 Lyoni ***** válasza:

Nekem is keményedik reggelre a hasam egyik oldala, vagy baba mocorog nem tudom de a védőnő azt mondta hogy szedjek magnéziumot. Nem tudom normális-e. Olvastam hogy kemenyedes a méh növekedése miatt is lehet. Én is remelem hogy jól van a baba:) bár remelem hogy a baba miatt dolgozik 😄

Kérdező mi újság azóta? Történt valami?

2021. jún. 7. 15:09
 8/10 A kérdező kommentje:

#7-es, Nekem is egy oldalt szokott a bal felemen.

Szedek énis magnéziumot napi 2×1-et, de a hasfajas nem mult el. Mindennap van főleg reggelente fáj. Beszereztem egy magzat szívhang figyelőt, hála a kicsi jól van :) mindennep meghallgatom, megnyugtat. 16. Hét után ajánlják, ha megnyugtat használj te is :)

2021. jún. 9. 06:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Magnéziumnál nem mindegy, milyet szedtek, nagyon különböző dózisúak a tabletták és nem minden vegyület szívódik fel egyformán. Itt elég jól le van írva:

[link]

Viszont állítólag nem ajánlott túl hamar túl sokat szedni, mert akkor később már nem lehet emelni, amikor kéne.

2021. jún. 9. 08:17
 10/10 Lyoni ***** válasza:

És olyan lehet hogy mindig más a kemenyedestol a hasam alakja?

Pl egyszer olyan mint egy kislabda az egyik oldalon, van hogy csak felül koldok mellett mindkét oldalon.

2021. aug. 18. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!