Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A haskeményedés normális...

A haskeményedés normális velejárója a terhességnek?

Figyelt kérdés

Elolvastam sok kérdést és választ és azt gondolom, hogy igen, normális, de mégis engem is megnyugtatnátok egy kicsit? 3 napja érzem, ha ülök, mert sokat ülök, tanulnom kell a szakvizsgámra és 2 másodpercre bekeményedik a hasam. Érzem amikor elindul, majd nagyon hamar hála abbamarad. Kb. 4x csinálja egy nap és mindig ha pihenek. Már a kérdést is állva írom és menetelek a lakásban is tanulás közben. A magne B6-ot 2xi-et szedem, de most megemeltem magamtól 3x1-re, csak egy hét múlva megyek a 19.hetes UH-ra. Szóval normális a jelenség, ha csak 4-5x van, tágul a méhem, ne izguljak feleslegesen????

Nagyon köszönöm a válaszokat!!!

2008. febr. 19. 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gondolnám, hogy az ülés okozná... biztos vagy ebben, nem pont a járkálás??? De nyugodtan lehet akkor még emelni az adagon. Én volt amikor 4*2t szedtem.. ezt úgy adják a dokik mint valami cukorkát, tehát bajod nem lesz tőle. Próbálj nem görnyedve ülni hanem feltett lábbal, ha megy.. mert lehet az a baj amilyen pózban ülsz, lehet az nem tetszik a picurnak. Bár az enyém olyankor rugdos ha nem jó pózt feszek föl.. :) izgulnod nem kell, de komolyan venni igen!!! És megemlítheted a dokinak, hívd fel telón.. nem kell ahhoz bemenni, elég egy telefon, még ha nem is magánorvosod van. Nekem sem az van, és én ezért rendszeresen a szakrendelőt hívom:)

Boldog keményedésmentes heteket neked!!! :)

23 hetes kismamai

2008. febr. 19. 13:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, egyébként rengeteget rugdos, tegnap 20x volt, megszámoltam, valamit nagyon un már szegénykém!!!Egyébként arra is gondoltam, hogy ő csinálja esetleg, ahogy ilyen sokat mocorog, meg rugdos, nem tudom....Köszi szépen a gyors választ!
2008. febr. 19. 13:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt,nekem az orvosom nem foglalkozott vele, azt mondta amíg nem görcsölök, nem fájdalmas, nem emel magnéziumot.Így én is 2x1 -et szedek.Nekem ágyban fekve pihenés közben jött elő, egymás után vagy 5x.5 percenként.Azóta szerencsére nem volt gyakori, én is figyelgetem,valamennyi van,hiszen tágul a méh is, de azért a magnézium emeléssel nem tettél rosszat, csak a dokinak majd említsd meg.Persze oda kell figyelni,a milyenségére, gyakoriságára, de nem lesz baj ,ne izgulj.
2008. febr. 19. 13:42
 4/5 A kérdező kommentje:
Ok nagyon köszi, mostantól nagyon figyelem és megpróbálok elmenni sétálni is mindennap, le van ejtve a tanulás! Egyébként ha háton fekszem akkor is előjött nekem is.
2008. febr. 19. 13:51
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokszor keményedik a hasam,leginkább sétállás közben, de fürdés közben is, és pihenéskor is. Ez teljesen természetes, hisz a méh növekedését segíti, szükséges a táguláshoz a keményedés. Később pedig a szülésre készít fel.

Nem tudom, ez az én magánvéleményem, de én nem szedek magnéziumot, és a doki sem mondta, de én sokallom amiket olvasok. Igaz, én semmit nem szedek(csak Aloe gélt és vitamint), egészségesen, változatosan étkezem , szerintem ez bőven elég. De hogy napi 4X2 bogyó... nekem ez soknak tűnik, főleg egy természetes folyamatra...

2008. febr. 19. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!