Munkanélkülis tanfolyamről ellehet menni szülni?
Figyelt kérdés
Július óta vagyok munkanélküli októberig kapom a járulékot. 2 éven belül megvan a 365 napom! Közbe terhes lettem, márciusra vagyok kiírva. Szeretnék beiratkozni egy tanfolyamra a munkanélkülin keresztül, de amiket most néztem, októberben indulnak és február közepéig tartanak. Ez jó is lenne nekem, mert még talán betudok majd járni, de attól félek, hogy mi van, ha hamarabb szülök? Vagy tényleg csak majd márciusban szülök, de akkor egy hónapra megszakad a biztosítási időm, és így akkor nem fogom kapni a gyedet! Mit csináljak, hogy jó legyen! Légyszives tényleg csak olyan segítsen, aki tud is, nem kérek okoskodást és hozzá nem értéseket! Köszönöm szépen!2010. aug. 24. 11:08
1/5 anonim válasza:
Csak akkor fog járni a tgyás-gyed, ha igényléskor álláskeresési támogatásban részesülsz. Ha ez októberig tart nálad, akkor sajnos nem fogsz kapni csak gyest és csp-t.
Sajnos a tgyás igényléshez az kell, hogy biztosított legyél, VAGY a szülés előtt legfeljebb 42 nappal szakadjon meg a biztosítotti időd, míg a gyedhez az kell, hogy biztosított legyél, VAGY a biztosítotti időd a tgyás alatt szakadjon meg. (biztosítotti idő: a munkaviszony, és egyéb biztosítási jogviszony, a rehabilitációs járadék, és az álláskeresési támogatás tartozik ide). Viszont ha megvan 2 éven belül a 365 napod, akkor lehet, hogy nem csak 90 napig kellene kapnod az álláskeresésit, hanem 270 napig, úgy esetleg beleférne, hogy kapj gyedet- tgyást.
2/5 anonim válasza:
Szia! Én azt a részét tudom, hogy támogatott tanfolyamot nem lehet csak úgy otthagyni, de pl. elhelyezkedés vagy szülés miatt igen :)
3/5 anonim válasza:
Én arról az oldalról közelítem meg, hogy mi van akkor, ha pl. veszélyeztetett terhes leszel olyan szinten, hogy nem kelhetsz fel, vagy hetekig, esetleg hónapokig kórházban kell feküdnöd....
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, hogy mi van akkor, ha pl. hamarabb kerülök kórházba, ne legyen így, de soha nem lehet tudni.
2010. aug. 24. 18:42
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 24. 18:42
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!