Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi esély lehet rá, hogy...

Mennyi esély lehet rá, hogy szülés után cukros maradok?

Figyelt kérdés

Sajnos kiderült, hogy terhességi cukrom van. Elkezdtem olvasgatni a témában, és nagyon megijedtem, mivel azt olvastam, akinek előtte inzulinrezisztenciája volt, azoknál lehetséges, ez már kialakult 2-es típusú cukorbetegség, amit a terhesség hozott ki.

Nekem volt egy nagyon enyhe inzulinrezisztenciám, fél évig aktívan sportoltam, tartottam a diétát, és utána jó lett a terheléses eredményem. A jó eredmény után fél évvel pedig teherbe estem. Viszont kicsit elkezdtem aggódni, hogy mivel hajlamos vagyok rá(apukám cukros), nem újulhatott-e ki a terhesség eleje óta ez nálam, vagy esetleg abban a fél évben újra, míg próbálkoztunk, visszatérhetett ez a gondom? Terhesség alatt egyáltalán nem tartottam a diétát, és a "próbálkozós" idő alatt sem, mivel úgy éreztem minden rendben van, ezért érint most elég sz*rul ez a terhességi cukor.

Egyébként a jó eredményeim ezek voltak a teherbeesés előtt fél évvel:

inzulin:

0.perc 4,24

60.perc 39,9

120.perc 32,1

cukor:

0.perc- 4,9

120.perc 4,7

tudom, tudom, orvos, teljesen jogos, épp endokrinológust keresek. De nagyon kétségbeestem, és nagoyn örülnék, ha valaki kicsit meg tudna nyugtatni, míg eljutok orvoshoz.

2021. máj. 17. 14:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szülés után általában elmúlik, de 5-15 éven belül kb. 60% eséllyel leszel cukorbeteg.
2021. máj. 17. 16:42
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem az a kérdés hogy terhesseg után az maradsz le. Mert akkor meg gyakran kinden visszaáll. Az a kérdés 50 fölött cukros leszel e. Valószínű igen.
2021. máj. 17. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!