Mi az az anti-d injekció?
Figyelt kérdés
Tudja ezt vki? A Mama RH negatív, akkor a szülést követő 72 órában anti-d injekciót kap, h a következő terhességek komplikációmentesek legyenek. Mi az az anti-d injekció? Azt értem, h védi az új babát, de mi ez? Olvastam vhol, h "vigyázni kell,h az andi-d injekciónál a szérum kizárólag HIV-negatív donortól származzon". Milyen donor? H kerül ebbe az ügybe donor? Eddig azt hittem ez vmi gyógyszer, amit egy gyógyszergyárba állítnak elő nem pedig emberből levett vmi....Mi ez az andi-d injekció? És milyen dózist kell kapni, h ne legyen alacsony és történjen az meg, mintha nem is adtak volna injekciót???2007. dec. 22. 23:03
1/2 anonim válasza:
hát bonyolult kérdést tettél fel, és ezekre én sem tudok válaszolni. De azt hiszem, ennyire bele sem gondoltam, csak tudom, hogy adnak és kész.
A terhesség alatt végzik az ellenanyagszűrést, és már akkor is kaphatsz, ha gáz van. de szülés után mindneképp fogsz kapni, hogy a szervezeted által termelt ellneanyag kiürüljön és engedje beágyazódni a következő magzatot.
Szerintem bármi is van benne, tuti szűrik, és te hogy is tudnád ellenőrizni,hogy hivnegatívtól származik-e? manapság azért már ennél jobban áll az orvostudomány, hogy bármilyen donor is hiv+ lenne...
Ne parázd ennyire túl, nem tesz jótneked és a babádnak sem, nem lesz semmi baj.
Nem mi vagyunk az első ARH- anyukák:-)
2/2 anonim válasza:
Szia..ne gondolj ilyesmikre es ne parazz rajta:-) Tudja a doki, hogy mi az, mit tartalmaz es mennyit kell kapjal. En is negativ vagyok, 12 hetes terhes es az apuka pozitiv. Valoszinu en is kapok ha az apuka veret orokli a baba.Erdeklodtem en is..de nem olyan komplikalt..egy oltas ami semlegesiti a veredben az antitest mennyiseget(nullazza)..nincs ott semmi donor..semmi hiv negativ..egy oltas es kessz.Nyugi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!