Ha úgy kezdek el dolgozni, hogy már pozitív a terhességi teszt, megtehetem hogy csak a próbaidő lejárta után mondom el? Első terhesség, szóval valószínűleg nem fog látszani, de a főnököm nem fogja megkérdezni mennyi idős, és rájön hogy átvertem?
Elvileg megteheted, de...
Egyáltalán nem tisztességes a munkaadóval szemben, kifejezetten szemét húzás lenne részedröl.
A fönök meg úgyis megtudja, hogy átverted, mert nem fogsz emiatt késöbb szülni. Viszont (sajnos) ha már véglegesített, nem tud elküldeni.
Nyilván senki nem örül egy olyan munkaerőnek, akit mire betanínatak rendesen, kb. abba is hagyja a munkát. De az is teljesen érthető, hogy szükséged van most a munkára (pénz, papírok, stb). Válogatni szintén nincs időd, mert később már főleg nem fognak terhesen felvenni.
Nem a legszebb dolog, de csinálj úgy, mint aki nem tudja. A magánéletedhez semmi köze a cégnek, és az sem tartozik rájuk, hogy mikor derült ki számodra a terhesség. Egyébként sem szokás elmondani a 12. hétig, mert bármikor lehet, szóval hallgasd el nyugodtan. Szükséged van a munkára
Nálunk volt egy ilyen csaj, nem örültek neki, hogy a próbaidő leteltének másnapján élmény táppénzre, főleg hogy előtte pár héttel ugyanezt csinálta egy másik csaj (értsd:kb 2 héttel előbb).
Na mindegy, genyóság volt toluk mindenki szerint de én is és szerintem mindenki ezt csinálta volna a helyükben ha egyszer rá van szorulva a csed, gyedre... akkor magadat meg a gyereket nézed, nem a munkáltatót.
"3 ev utan (Mar csak 2) majd ujra latom oket, valami munkat muszaj adniuk mivel teljes szerzodesem van :D "
Muszáj visszavenniük, aztán másnap ki is rúghatnak, mert nem leszel már védett. Egyébként hacsak nem valami gyári munkás vagy, már Magyarországon is elterjedt, hogy felhívják a korábbi munkáltatódat. Nem biztos, hogy pozitív véleményt kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!