Kismamik! terhesseg alatt szedett frontint?
7 eve mar hogy frontint szedek. Napi 2x 0,25mgos.
5 hetes terhes vagyok. Aggodom hogy baja lehet a babanak tole de ha csak ugy letennem akkor elvonasi tuneteim lennenek. i
Fiatal vagy gondolom, miért szedsz napi 2 Frontint 7 éve?
Az okot kell megszuntetni, ami miatt szeded. A terhesség nyugtat, lassabb és nyugisabb leszel, nem tudom, mennyi idős terhes vagy.
De nem lehet szedni sztem sem terhesség alatt.
Ja most látom, 5 hetes...
Gyorsan abba kéne hagyni, de orvossal beszéld meg.
Enyhe pánikra napi 2?
En közepesre szedtem reggel egy fél szemet a 0,25bol.
Nem azt írja a betegtájékoztató, hogy nem szabad, hanem
"A Frontin-t nem szabad alkalmazni terhesség alatt, kivéve kezelőorvosa kifejezett utasítására."
Neked az orvos egyértelműen mondta. Azért ez van benne, mert minden gyógyszernél az előnyt és a kockázatot kell mérlegelni, és úgy dönteni. Én is szedek olyan gyógyszert asztmára, aminek hasonló van a betegtájékoztatójában, és azt olvastam, hogy tényleg okozhat is fejlődési rendellenességet (de az korrigálható). Viszont ha fulladok és ettől lesz baja a babának, azt már nem lehet egy műtéttel helyre tenni...
Viszont megpróbálhatod, hogy ha este-reggel csak felet veszel be, az elég-e. Mindig a lehető legkisebb dózist kell használni, ami mellett már tünetmentes vagy. Persze az ilyesmit is meg kell beszélni az orvossal, de mivel neked azt mondták, te döntesz, szeded vagy nem, ebbe szerintem a fél adag is belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!