A méhszáj vissza tud zárulni?
Lehet hülye kérdés, de ma pánikba estem.
18hetes terhes vagyok, ma voltam az sztk-ban vizsgálaton. Igazábol sima terhesgondozasra mentem, a genetikai majd hétfőn lesz.
Egy olyan dokit fogtam ki, aki mellett volt egy tanuló (vagy nem is tudom minek hívják őket).
Terhesgondozás lett volna, ami nálunk annyit takar, ha van új lelet megnézi, ha nincs akkor csak megkerdezi van e oanasz. Ha nincs, akkor ennyi.
Mondtam nincs panaszom, de a doki kerte a vizsgálatot, hogy a tanuló végezze el. Mondtam, nem szeretném, de végül belementem.
Ahogy viszgált, csak az ujjával, éreztem egy fájdalmat. Majd a tanuló annyit mondott, basszus. Majd a dokival átmentek a másik terembe, hogy én felöltözzek.
Végig hallottam a beszélgetésüket, miből kiderült, az a fájdalom az volt, hogy az ujjával szetfeszítette a méhszájat. A külső mehszáj 1 ujjnyira kinyílt.
Visszajöttek, a doki annyit mondott, hogy innen semmi emelés, dupla magnézium és sok pihenés.
Majd kb a kezembe nyomta a papirokat és már tessekelt is kifele.
Itthon neztem amit kaptam papírt, 3100 a mehszájérték. Így 18hetesen.
Nagyon aggódok.
Azóta görcsölök és minimálisan vérzek.
Most keresek egy normális dokit, az tuti.
Hát elhiszem, hogy aggódsz.. Magán nődokid nincs?
Én kikérném egynek a tanácsát..
1!
Nincs fogadott dokim, ezert járok az sztk-ba. De ezt le is írtam, hogy ott voltam. És ezutan keresek egy normális orvost.
Kb 1 óraja voltam az ügyeleten, ott azt mondták amit a doki. Magnézium és pihenés. Nem fogtak benn. Azt mondták, vizsgalat után normalis a vérzés/görcs. Ha holnap nem múlik, akkor kell visszamennem.
Illetve a bennfogás sem igazan megoldható, van egy 2éves fiam. Ferjem jövőhetig külföldön. Nappal anya itt van segíteni, de estére nem tud maradni (mielött valaki beleköt, nyár elejéig dolgogik igy a ferjem, utana már minden nap jön haza)
5!
Ez megnyhgtató.
Van már egy fiam, 2éves. De vele úgy indítottak a szülést a kiírt napon, egyéb okokból. Akkor még totál zárt volt a méhaszaj kívül belül.
De ez most aggasztóan hangzik.
Hát sajnos akkor csak azt tudod csinálni amit mondtak.Engem 25.hetes terhesen minimális vérzéssel is bent fogtak pedig nem görcsöltem,de gondolom ez is változó.Legalabb ma éjszaka se tudna maradni anyukád hogyha gond van akkor menni tudj egyszerre?
Minden esetre én egy vizsgálat után sem görcsöltem,barnázas is csak a 38.hetes vizsgálat után volt,bár szerintem ebben nem vagyunk egyformák.
Remélem szerencséd lesz és visszazár és nem lesz baj.
Amúgy elmondtad konkrétan így ott is mi történt?
7!
Hiaba maradna itt anya, ha hazaküldtek a kórhazból. Egyébként 10km-re lakik, ha gond lenne tudnám riasztani.
Elmondtam igen ott is. Nem is értem, miert ne mondtam volna el, azert mentem.
Fiammal mikor terhes voltam sose. Vizsgáltak kézzel, akarmivel a 36.hétig. ott is vereztem/görcsöltem egy napig utana. Nem is ez aggaszt, hanem a méhszáj állapota.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!