Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Progesteron exeltis 200 mg...

Progesteron exeltis 200 mg szedése mellett meddig normális még a vérzés?

Figyelt kérdés

Ma délután 1kor kezdtem vérezni, nem vészes, tehát nem öntött el a cucc, de piros pecsételésem van, a tisztaságim azóta is piros foltos, minden törlésnél piros a papír. Azonnal rohantunk az ambulanciára, a baba rendben van, 6 hét 4 napos, szívcső pulzálás van, méhszáj zárva. Progesteron exeltist írt fel az orvos, napi 2x1 szem, 200 mg-os.

Viszont annyira izgultam, hogy nem kérdeztem, hogy mikor kell a vérzésnek elmúlnia, normális-e még esetleg pár napig?

Valamint tényleg lehet ezt hüvelyen keresztül is alkalmazni? Az orvos nem mondta, csak itt olvasom, hogy vannak, akik úgy használják. Esetleg az estit használjam úgy? A reggelit felesleges lenne, nem tudok egész nap feküdni, van egy másfél éves lányom. Köszi, ha segítesz!

2021. ápr. 25. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A pecsételéshez nem tudok hozzászólni, viszont a hüvelyben lehet használni. Nekem 1x200mg volt kiírva a doki külön mondta, hogy hüvelybe rakjam be, szájon át alkalmazva nem mindenki bírja.
2021. ápr. 25. 18:30
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor az estit hüvelyben használom. 3kor vettem be most az elsőt, a pecsételés még mindig fennáll, cserébe viszont úgy érzem magam, mint akit agyonvertek.
2021. ápr. 25. 19:27
 3/10 anonim ***** válasza:
De csak akkor a hüvelybe ha olyat írt fel mert a hüvelyit meglehet enni a másikat viszont nem lehet hüvelybe
2021. ápr. 25. 20:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Hoppá... Nem tudom, hogy olyan-e, lágy kapszula. De akkor inkább nem kísérletezek. Ha használhatnám hüvelyen keresztül is, akkor valószínűleg mondta volna. A betegtájékoztató sem írja.
2021. ápr. 25. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen akkor olyat írnak, én mindig olyat kaptam ami szájon át szedhető.
2021. ápr. 25. 20:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! És neked mennyi idő után múlt el a vérzés/pecsételés/barnázás, ha emiatt kellett szedned?
2021. ápr. 25. 21:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon minimális volt és utána nem ismétlődött.
2021. ápr. 25. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én a 8.héten véreztem. Kitartott a 10.hétig. Utána heti egyszer volt ilyen rózsaszínes nyákszerű valami kB a 12.hétig. Utána szerencsére teljesen megszűnt.
2021. ápr. 26. 00:59
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

Hüvelyben használva fenntarthatja a vérzést, mert irritálja a nyálkahártyát.

Viszont nem értem minek írnak fel progeszteront mindenkinek , progeszteronszint meghatározás nélkül. Pl haematoma, kis ér pattanás mellett teljesen felesleges, ha a hormonérték normális.

2021. ápr. 26. 08:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Kis érpattanás nem hiszem, hogy napokig tartó, nyálkás vérzéssel járna. De nem tudom, nem vagyok orvos. Haematomát pedig látta volna ultrahangon. Megvizsgált, nem csak a kisujját szopta meg.

Mindegy, hüvelybe biztos nem teszem a kapszulát, használom szájon át.

Elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy mikor kell elmúlnia a vérzésnek, ha valóban progeszteron hiány okozza. Normális-e, ha esetleg napokig még fennáll a vérzés, vagy az első kapszulák után meg kéne szűnnie.

2021. ápr. 26. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!