Progesteron exeltis 200 mg szedése mellett meddig normális még a vérzés?
Ma délután 1kor kezdtem vérezni, nem vészes, tehát nem öntött el a cucc, de piros pecsételésem van, a tisztaságim azóta is piros foltos, minden törlésnél piros a papír. Azonnal rohantunk az ambulanciára, a baba rendben van, 6 hét 4 napos, szívcső pulzálás van, méhszáj zárva. Progesteron exeltist írt fel az orvos, napi 2x1 szem, 200 mg-os.
Viszont annyira izgultam, hogy nem kérdeztem, hogy mikor kell a vérzésnek elmúlnia, normális-e még esetleg pár napig?
Valamint tényleg lehet ezt hüvelyen keresztül is alkalmazni? Az orvos nem mondta, csak itt olvasom, hogy vannak, akik úgy használják. Esetleg az estit használjam úgy? A reggelit felesleges lenne, nem tudok egész nap feküdni, van egy másfél éves lányom. Köszi, ha segítesz!
Hüvelyben használva fenntarthatja a vérzést, mert irritálja a nyálkahártyát.
Viszont nem értem minek írnak fel progeszteront mindenkinek , progeszteronszint meghatározás nélkül. Pl haematoma, kis ér pattanás mellett teljesen felesleges, ha a hormonérték normális.
Kis érpattanás nem hiszem, hogy napokig tartó, nyálkás vérzéssel járna. De nem tudom, nem vagyok orvos. Haematomát pedig látta volna ultrahangon. Megvizsgált, nem csak a kisujját szopta meg.
Mindegy, hüvelybe biztos nem teszem a kapszulát, használom szájon át.
Elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy mikor kell elmúlnia a vérzésnek, ha valóban progeszteron hiány okozza. Normális-e, ha esetleg napokig még fennáll a vérzés, vagy az első kapszulák után meg kéne szűnnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!