Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Covid oltás igazolást kap az...

Covid oltás igazolást kap az a várandós kismama, aki egyelőre csak egy oltást kapott?

Figyelt kérdés

nemrég megvolt a páromnak az első Pfizer, várandósság alatt.

azt mondják, h. szülés után kapja a másodikat.

de: kaphat már az első oltás után igazolást? ami majd kellhet a különböző eseményekhez (étterem, stb.)

vagy egy darab pfizer után még nem adnak igazolást?

2021. ápr. 23. 14:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Adnak. Én ugyan szoptatós anyaként kaptam a Pfizert múlt héten hétfőn, de most szerdán meg is jött a kártyám.
2021. ápr. 23. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is megjött a kártyám, 2 hete kaptam az első oltást.
2021. ápr. 23. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:
60%
Igaz, hogy semmi értelme, mert így nem lesz védett az ember, de ettől függetlenül adnak.
2021. ápr. 23. 14:48
 4/6 A kérdező kommentje:

"így nem lesz védett az ember"

ez nem igaz, mert már 1 dózis is ad valamennyi védelmet, pl.: 80%-ot írnak, korábbi tanulmányok:

[link]

de persze értem, 2 dózis a gyártói ajánlás, az lenne a jobb, ami még jobb védettséget adna.

2021. ápr. 23. 15:04
 5/6 anonim ***** válasza:
63%
Sajnos adnak oltási igazolást egy után is. Nem hiába döglenek meg ennyien nap, mint nap az országban. Még a legjobb Pfizer is csak a 2. után véd valamennyire.
2021. ápr. 23. 16:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha elolvastad volna a cikket, akkor látnád, hogyan tesztelték a hatékonyságát: 2 héttel az első oltás után nézték meg az egyes tesztalanyoknál, hogy elkapták-e a fertőzést.

Hogy 3-4-5-6 stb héttel később mit ér, fene se tudja, persze erről nem ágál a CNBC, se a Pfizer, VAGY A BioNTech. Az FDA és az EMA (Amerikai és Európai Gyógyszerügynökségek) is csak azt mondják, nincsen se a gyermekvállalásra gyakorolt hatásáról, se a terhességre gyakorolt rövid- ill. hosszútávú hatásáról megfelelő felmérés, kutatómunka.

(Az FDA soronkívüli jóváhagyó dokumentumból derül ki, hogy a 95%-os védettség is úgy értendő, hogy 2 héttel 2. vakcina után letesztelték az alanyokat, majd agyő, semmi hosszútávú visszakövetés. Ez nem standard gyógyszerengedélyezési eljárás.)

Egyébként mivel mi vagyunk a Zseniális Kiválasztott Nép, nálunk már 1. bármilyen oltás után megjön az oltási igazolás, de ez még konkrét, hosszútávú, bizonyított védettséget nem ad, és a párod attól ugyanúgy vigyázzon magára, mintha meg se kapta volna (mint ahogy sok más külföldi forrás is erre biztatja azokat, akik egyelőre még csak az elsőt kapták meg).

2021. ápr. 24. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!