Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan tudok kórházat választani?

Hogyan tudok kórházat választani?

Figyelt kérdés

5 éve keszthelyen voltam terhesgondozáson orvosi mulasztás miatt meghalt a babánk.

Mostanában gondolkoztunk "kistesón" de egy vérvételre sem vagyok hajlandó bemenni abba a kócerájba

Hogyan tudok átmenni zalaegerszegre vizsgálatokra és szülni ha keszthelyi lakcímem van?

2021. ápr. 19. 03:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Sehogy.
2021. ápr. 19. 06:25
 2/6 anonim ***** válasza:
57%
Az új helyzetben már nem olyan egyszerű, már nem megoldás, hogy ott van a fogadott dokid, mert ugye nem lehet. Vagy magànkórhàzban szülsz vagy àllamiban.
2021. ápr. 19. 06:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Pl eljársz magánrendelésre vizsgálatokta, szülni meg beesel tolófájásokkal az egerszegi kórházba, akkor már nyilván nem fognak elutasítani.
2021. ápr. 19. 07:07
 4/6 anonim ***** válasza:
75%
Ez ennyire nem biztos, még nincs rendesen szabályozva. Ha fogad az ottani kórház és oda jársz terhesgondozásra, akkor szülhetsz ott. Annyi, hogy ha van magánorvosod, annál nem szülhetsz majd, ha éppen nem dolgozik, de ha az intézmény fogad, oda be tudsz menni. Hívd fel a kórházat és kérdezd meg, hogy fogadnak-e más körzetből kismamákat.
2021. ápr. 19. 07:43
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
A kórház dönti el, hogy fogadge területén kívüli kismamákat. Sa szülés meg sürgősségi ellátás, nem küldhetnek el, ha valóban úgy áll a dolog. De ha mentőt hívsz, az a területileg illetékesbe fog vinni.
2021. ápr. 19. 08:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet orvost fogadni, csak már nem mindegyik vállalja. Legjobb ha belépsz olyan csoportba FB-on, ahol a kismamák az adott kórházban szülnek/szültek. Ott érdeklődj, hogy melyik orvost tudják ajánlani. Általában azok, akiknek van máshol magánrendelése, el tudnak vállalni, mivel ott ki tudod fizetni a költséget. A hálapénzt csak a kórházban nem lehet elfogadni, magánrendelésen megoldható.

Én is így választottam kórházat, az orvos elvállalt, és azóta a kötelező vizsgálatokra is az általam választott kórházba járok. Sosincs gond, mert a beutalóm is oda szól. Eddig egyszer kellett bemennem ügyeletre, ott egy kicsit értetlenkedtek, hogy miért oda mentem, de amikor mondtam, hogy ki a fogadott orvosom, akkor az ügyeletes is megvizsgált. (Mivel nem indult még be a szülés, így az orvosomat nem is értesítették. Egyébként behívták volna.)

A szülésnél csak akkor lehet gond, ha valami komplikáció lép fel, pl.vérzés, amivel nincs idő a távolabbi kórházba menni, mentőt kell hívni, vagy bemenni azonnal a legközelebb esőbe.

2021. ápr. 19. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!