Januártól nem lehet orvost választani. Akkor kórházat sem?
Én elkezdtem járni egy számomra szimpatikus orvoshoz, egy másik kórházban. Körzetileg nem oda tartozom, de mindenképpen ott szeretnék szülni. Amikor fel akartam fogadni szüléshez a dokit, azt mondta, erre januártól úgy néz ki nem lesz lehetőség.
De azért a kórház fogadni fog ügyeletes orvossal? Oda járok kötelező vizsgálatokra (bár mindig viszek beutalót). Csak ezt így mégse akartam ettől az orvostól megkérdezni.
Szerintem logikus. Ha szülészt fogadsz, akkor ő adja a lehetőséget is, hogy abban a kórházban szülj, ahova amúgy lehet nem tartozol körzetileg.
Ha nincs orvos fogadási lehetőség, akkor ha mentőt hívsz, akkor ők a legközelebbi kórházba visznek be. Ha épp városon kívül vagy és teszem azt Sopronban indul be a szülés, nyilván nem fognak Debrecenbe visszaküldeni, mert a lakcímkártyád alapján ott élsz.
De ha elkezdesz vajúdni és lábon bemész az általad preferált kórházba, akkor valószínűleg fennakadnak majd, hogy te nem ide tartozol, de ha olyan állapotban vagy már, a hippokratészi eskü miatt úgyis ellátnak. Hacsak nem vitetnek át a körzetibe mentővel ha csinálnak ilyet egyáltalán.. :D
Azért okos dolog ezt az egészet a covid járvány közepén bedobni, mert még amúgy nincs elég nagy fejetlenség sehol...
Rettenetes a magyar helyzet, senki nem tud semmit, senkit nem tájékoztatnak időben, aztán "lesz, ami lesz". :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!