Lehet hülye kérdést teszek fel, de rettegek a toxoplazmától!? 24 hetes vagyok és 17 hetesen már voltam szűrésen negatív lett.
Szia! Igaz, én nem vizsgáltattam magam, de én is félek egy kicsit. Próbálj meg esetleg most kevesebbet járni az anyósodékhoz, és moss sürün kezet. Egyébként a neten olvastam, hogy a legnagyobb veszélyforrás, ha te tartod tisztán a cica illemhelyét. Tehát ha valaki terhes, azért még nem kell rögtön leadni a saját cicusát.
Egy másik veszélyforrás lehet, ha nyers húst fogyasztunk, sajnos több szalámi fajta is tartalmazhat részben nyers húst.
Szóval ilyenekre kell figyelni, s hidd el ha megsimogatsz egy cicust, akkor még biztosan nem lesz semmi baj.
Egy szintén 24 hetes kismama
Ne izgulj, nem lesz semmi baj! A macskaalomhoz ne nyúljál, az a lényeg!!!
Nekem is negatív lett, pedig azt hittem, hogy már túlestem rajta, mert nekem van egy halom tengerimalacom, ők szintén terjeszthetik a toxoplazmát. Én ugyanúgy simogatom őket, mint eddig, csak most odafigyelek, hogy rögtön menjek utána kezet mosni. Illetve ha takarítom a forgácsukat, azt gumikesztyűben csinálom, vagy pedig a férjem. Így nem lehet baj! A babám jól van!
Figyelj oda, ha zöldséget-gyümit eszel, jól mosd meg, bárhol veszed is, illetve kerüld a nyers húst!!!
Üdv, 39hetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!