Milyen gyulladáscsökkentő szer szedhető terhesség alatt?
Figyelt kérdés
Mi az a gyulladásgátló/ gyulladáscsökkentő hatású vegyület, ami alkalmazható terhesség alatt? Konkrét orvosság, vagy terhesség alatt biztonságosan fogyasztható gyógynövény is jöhet. Fontos, hogy tényleg hasson a gyulladásra. Az önmagában nem elég, ha csak fájdalomcsillapító vagy lázcsillapító, mint a paracetamol (pl. Panadol), mert az nem gyulladáscsökkentő.2021. ápr. 2. 23:43
1/8 anonim válasza:
Mi lenne, ha erről konzultálnál mondjuk egy orvossal? Eleve az sem mindegy, hogy milyen gyulladásról van szó...
2/8 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. Konzuktalj az orvosoddal.
Ha sürgős akkor hívd fel az ügyeletet, biztos segítenek telefonon keresztül. Vagy esetleg a védőnőt keresd meg telefonon, vagy e-mailen.
3/8 anonim válasza:
Vedono vagyok, de ez mar orvosi kompetencia.
4/8 A kérdező kommentje:
Csak tudni szeretném az esetlegesen felmerülő helyzetekre. Ahogy az is közismert, hogy lázcsillapításra a paracetamol adható terheseknek, biztos van ilyen vegyület (vagy gyógynövény) gyulladásra is.
2021. ápr. 3. 13:05
5/8 anonim válasza:
Gyulladásra célzott kezelés kell.
6/8 A kérdező kommentje:
Elmúlt évtizedeimben rengeteg gyulladásban volt már részem és sose tűnt fel, hogy bárkit is izgatott volna a "célzott kezelés".
2021. ápr. 12. 19:52
7/8 anonim válasza:
Vény nélkül ilyen gyógyszer sajnos nincsen. Orvos irhat fel olyat amit lehet szedni várandósan.
Ha derék vagy izületi fájdalmad van esetleg arra gyógynövényként az árnikát tudom javasolni.
8/8 anonim válasza:
Nem tudni mire kell a gyulladáscsökkentő, ha esetleg a fogadra, akkor tudom javasolni a jegelést. Sajnos én nagyon fogbajos vagyok, előre féltem mi lesz velem a terhesség alatt ha nem szedhetek gyulladáscsökkentőt ha baj van. Doki mondta hogy jegeljem, gondoltam magamba szrt se fog érni. Viszont olyan szépen hatott, hogy alig maradt fájdalmam, úgyhogy ez a jegelés dolog nem hülyeség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!