Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nativ cukormentes diéta...

Nativ cukormentes diéta terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

7.1 lett a vercukrom terhelés utan.

Kellett valakinek igy is dietat kezdenie?

Neten annyi felet olvasok.

Reggelire mehet a tej..

diabetologian azt mondtak reggelire stop tej.

Ne egyek feher lisztbol leszult dolgokat. Neten ennek az ellenkezoje.

Mar belekeveredek.

Azt tudom , hogy semmi cukor, azt el is hagytam. Ch- t nem kell szamolnom.

29hkm

2021. márc. 28. 17:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7,5 lett és diétára fogtak. Voltam 24 órás cukor panelon, és azért kiderült, hogy nem olyan szigorú ez a diéta, ahogy elő van adva. Reggelire pl.ittam tejet, amit elvileg nem lehetne. Vittem be magamnak tízóraira néhány szem diétás csokis kekszet, narancslevet. Amit ebédre adtak, a levesben is volt sima tészta (nem teljes kiőrlésű vagy más), nem méregettem bent az adagokat, és ott már jó eredményeim lettek, másnap haza is engedtek.

Egyébként ez egyéni is, hogy kinek mi válik be, mert szobatársnőmnek még a reggelire kapott zsemlétől is magas lett a cukra, pedig ő nem nassolt mást, mint én.

Nekem amúgy a gyümölcs szokta jobban felvinni, azzal kell óvatosan. Másnak meg a tej. Legjobb ha veszel otthonra vércukor mérőt (kb.4-8000 Ft) és ellenőrzöd magadnak. Írd fel mit ettél, és egy órával ill. 2 órával később mennyit mértél. Abból jól fog látszani, hogy mitől megy fel. Az is lehet, hogy csak a mennyiséget kell legközelebb picit csökkenteni. Mint nálam a gyümölcsnél.

2021. márc. 28. 19:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

És még annyi, hogy nem elég a cukrot magát elhagyni, hanem mindent, amiben az van. Ledöbbentett, amikor végigolvastam az összetevőket a termékeken, és szinte mindenben van pl. leveskocka, torma, felvágott, müzli szelet, kukorica pehely stb. A virslit konkrétan csak dijoni mustárral ehetem (úgy szoktam, hogy keverek hozzá kis tejfölt, hogy ne legyen olyan erős), mert a ketchup, mustár, majonéz és torma is tartalmaz cukrot.

A diétás ételek nagy része is...vagy pedig szintetikus édesítőszereket, ami nem igazán ajánlott terhesség alatt.

2021. márc. 28. 19:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért tegyük hozzá, hogy ha pl a tormában van 100 g-onként 10 g cukor, te meg megeszel egy fél teáskanállal, abból nem lesz baj. De ha 2-3 evőkanál ketchupot teszel a virslire, az már tényleg gond lehet.
2021. márc. 29. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!