Mennyibe kerül megíratni ügyvédnél az apasági lemondó
nyilatkozatot?
Sztem gyámhivatalban ingyen megcsinálják.De csak akkor mondhat le,ha van aki elvállalja az apaságot,apa nélkül nem maradhat a gyerek.
2010. aug. 19. 15:42
Lemondhat akkor is,ha nincs aki elvállalja.Az anyukája nevén lesz,és ennyi.
2010. aug. 19. 15:50
Szia!
Mi az hogy lemondó nyilatkozat? Mert ha nem vagytok házasok akkor egyszerűen nem tesz apasági nyilatkozatot, amit ha egyszer megtett azt nem lehet visszavonni, csak pert indítani az apaság kérdésében, ha pedig házasok vagytok akkor is a nevére kerül ha köztudott hogy nem ő az apa, akkor is az apaság kiderítésére és a gyerek újra anyakönyvezéséhez pert kell indítani. A családjogot úgy találták ki, hogy a gyerek érdekeit szolgálja.
2010. aug. 19. 16:10
1. vagyok.
15.50:Nem,nem mondhat.le.Ha ez lehetséges lenne,szted nem használná ki az a rengeteg,muszájból gyerektartást fizető "apuka"?Jól írta az utolsó, a családjog a gyerek érdekét nézi.
2 gyerekemnél kellett végigcsinálni az apaság megdöntését-kedves exem olyan sikeresen hátráltatta a válópert,h 2 évig tartott,ezalatt születtek az új páromtól a gyerekek-,és csak úgy lehetett elindítani az eljárást,h a párom,a valódi apjuk előre vállallta írásban,h ha megtörténik az apaság megdöntése,ő a nevére veszi a gyerekeket.
2010. aug. 19. 16:21
5/13 A kérdező kommentje:
Az nem is vitás, hogy ki az apa, de nem tett az exem (nem voltunk/vagyunk házasok)elismerő nyilatkozatot. Ilyenkor hivatalosan nincs is apja a gyereknek? Még csak 20 hetes terhes vagyok, szóval nem bizonyítható még az apaság, de nem is volt kérdéses az exem részéről se.
ha nincs apasagi nyilatkozatod, akkor minek a lemondo nyilatkozat? ne haragudj de nem ertem. vagy van egy harmadik aki a nevere venne a kicsit es ezert gondolod hogy az exednek kellene egy lemondo nyilatkozat hogy az uj parod a nevere vehesse a teszt nelkul? vagy ....? nem ertem!!!!
2010. aug. 19. 16:40
Akkor nem lemondó,hanem apasági nyilatkozat kell.
Ha jól értem,már nem vagytok együtt,de a gyerek az övé,és vállalja is?Vagy nem akarja vállalni?
2010. aug. 19. 16:42
8/13 A kérdező kommentje:
Már nem vagyunk együtt. Azért szeretném vele megíratni a lemondó nyilatkozatot most, mert ha megszületik a baba, akkor már követelheti, hogy bizonyítsuk be, hogy az övé. Most is tudja ezt, csak papírt akar majd róla, hogy ne mondhassam azt, hogy nem láthatja. Nem kell a gyerektartás sem, csak nem akarom, hogy közöm legyen hozzá. Nagyon rossz ember és a gyerekkel se bánna jobban. Most még lenne esélyem ezt aláíratni vele, de később már nem nagyon
Akkor egyszerűen nem kell apasági elismerő nyilatkozatot tennie,gondolom nem voltatok regisztrált élettársak.Viszont a későbbiekben sajnos bármikor indíthat pert a gyerekéért,akkor is,ha esetleg lesz egy új párod,aki a nevére veszi.:(Ezt nem tudod kiiktatni biztosra.:(
2010. aug. 19. 16:51
10/13 A kérdező kommentje:
Nem voltunk regisztrált élettársak. És semmilyen úton-módon nem tudom azt elkerülni, hogy később ránk szálljon?
Kapcsolódó kérdések: