Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi van akkor, ha valaki...

Mi van akkor, ha valaki covidos és karantén miatt elmarad a 12 hetes genetikai? Ismertek olyat, aki járt így?

Figyelt kérdés
Holott ez az egyik legfontosabb vizsgálat a terhesség során. Mi van olyankor, ha valaki nem tud eljutni rá karantén és betegség miatt?
2021. márc. 20. 18:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
25%

8: ég nagy probléma, hogy a terhességnek többsége nem tervezett.

Engem nem zavar, ha valaki úggy gondolja, hogy egy vilagjárvány kellős közepén lesz terhes (akár tudatosan, akár véletlenül, akár azért, mert valami miatt nem tud tovább várni), csak utána ne nyafogjon, hogy nem körülötte forog a világ, csak mert terhes. Jelen esetben kicsit nagyobb problémák vannak az eü-ben, mint hogy neki lesz-e 12 hetes UH-ja vagy sem.

Azt kellene megértenie annak, aki most gyereket vállal, hogy bizony benne van a pakliban, hogy nem lesz meg az összes vizsgálata, vagy épp nem fog bemenni az orvosa a szüléshez és az ügyeletesnél kell szülni, vagy épp apuka nem mehet majd be stb.

Ugyanis előfordulhat olyan helyzet, hogy kicsit mások lesznek a prioritások.

2021. márc. 20. 23:10
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
Elég nagy probléma, hogy a terhességek nagy része nem tervezett*
2021. márc. 20. 23:11
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
Én úgy voltam vele, akkor megcsináltatok valami mást. Úgy láttam vannak más, drágább vizsgálatok is. Nem lenne kedvem alapból azokat venni, mert bízom benne, hogy nincs semmi baja, és kvázi fölösleges, de down kóros gyereket nem szeretnénk semmiképp.
2021. márc. 20. 23:35
 14/21 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem fejlett országokban (tehát Magyarországon is) a terhességek nagy többsége tervezett.

Mondjuk ennyire leterhelt eü mellett én se értem miért nem várnak néhány hónapot amíg lecseng a járvány. Nekünk is a pandemia alatt született de mi még tervezéskor a legelső vuhani hírekről se tudtunk.

2021. márc. 21. 05:21
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
14 szerintem azzal nincs semmi baj, ha valaki nem akar várni. De kalkulálja bele hogy sokmindent csak magán úton fog elérni pozitív teszttel itt sem. Ennyi. Mást ne mondjak, nekem maganba kellett mennem, hogy diagnosztizálják a CSIGOLYATORESEMET. Es meg csak pozitív sem vagyok. Szimplán államiban leszartak. 130 ezerbe került. Mit is várunk akkor pozitív teszttel? Ezeket ma bele kell kalkulálni a gyerekvállalásba is. Akar tetszik, akar nem.
2021. márc. 21. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:
73%
"Miért nem várnak néhány hónapot?" De jó fej vagy. Pontosan így kezdődött, hogy csak pár hét karantén, meg ilyenek... És hol tartunk egy évvel később? Sehol. 2025 márciusáig jósolják a vírus lecsengését. Vannak, akik évek óta próbálkoznak a babával. Mondd meg nekik, hogy várjatok még pár hónapot/évet, aztán kezdjétek újra az évekig tartó próbálkozást. 🙄
2021. márc. 22. 07:13
 17/21 anonim ***** válasza:
17%
#16: azért azt a pár hónapot ki lehet bírni. Kb nyárra lesz elég vakcina.
2021. márc. 22. 09:37
 18/21 anonim ***** válasza:
64%
#17 Azt vágod, hogy már egy éve tart a vírushelyzet? Az nem pár hónap. És nyáron csak "nyaralni" megy a vírus, utána folytatódik ugyanott, ahol abbamaradt. Vakcina ide vagy oda.
2021. márc. 22. 09:48
 19/21 anonim ***** válasza:
82%
17,nem gondolhatod komolyan🤣🤣
2021. márc. 22. 20:22
 20/21 anonim ***** válasza:
#14 Nyilván az az álomhelyzet, ha a babák tervezettek, de ha így lenne, nem lennének tele a meddőségi központok huszonévesekkel. Döbbenetes, hogy milyen sok fiatal küzd (sokszor ismeretlen eredetű) termékenységi problémákkal és ez világtendencia, a férfi termékenység globális csökkenéséről is egyre több szó esik. És általában a szakorvosok nem tekintik a teherbeesési problémákat javítható állapotnak (pedig sokszor az lenne), hanem még ők is rátesznek egy lapáttal, hogy ajjaj, kifutsz az időből, innentől minden csak romolhat. Úgyhogy ilyen alapok mellett ha valaki arra biztat, hogy várd meg a járvány "végét" a gyerekvállalással... Végét valaminek, amiről semmi tapasztalatunk nincs. Lásd, milyen jól vizionálták, hogy pikk-pakk beoltunk mindenkit és mehetünk nyaralni, sőt már húsvétra minden oké, aztán a vírus gondolt egyet, mutálódott és helló az egésznek.
2021. márc. 23. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!