Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Karantén alatti terhesgondozás?

Karantén alatti terhesgondozás?

Figyelt kérdés
Áprilisban megyünk külföldre 1 hétre. Az utazás feltétlenül szükséges, erre vonatkozó kritikákat nem kérek. Hazaérkezéskor megkapjuk a hatósági karanténos papírunkat. Most tudtam meg, hogy terhes vagyok, mikor kimegyünk akkor leszek kb 9 hetes, mire kiszabadulok a karanténból 12 hetes. Dokinál még nem jártam, de érdekelne valakinek van-e bármilyen tapasztalata a témában,hogy engednek e orvoshoz kimenni, vagy annyival csúszik a vizsgálat?

2021. márc. 6. 12:36
 1/7 anonim ***** válasza:
40%

12 héten elég menni, ha nincs semmi vészhelyzet.

Ha egészséges rendelesre akarsz menni akkor csinaltatas pcr tesztet.

2021. márc. 6. 12:46
 2/7 anonim ***** válasza:
29%

Egyetlen külföldi utazás se szükséges, max ha temetésre mész, az meg itt egyértelműen nem játszik, de mindegy.

Menj el az első vizsgálatra utazás előtt.

2021. márc. 6. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
83%

Én nem mondanám, hogy a 12.héten elég először menni....

Nekem ez a 4. Terhességem, 4éven belül. Az első méhenkívüli volt. A masodik most 2éves fiam. A harmadik üres petezsák. Most 10hetrs vagyok.

A 2 terhességemnél, főleg az elsőnél, ha nem lát időbe doki, ott iszonyú baj lett volna...

Nekem sem lenne az az ok, ami miatt kockáztassak.

Nembeszélve arról, hogy az első trimeszter nem csak 1 ultrahangból áll...

2021. márc. 6. 13:07
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

Én elmennék még utazás előtt is, de ha minden rendben, akkor nem muszáj. Méhenkívüli úgyis kiderülne már mielőtt mentek. Vészhelyzetben külföldön is elrohanhatsz magánrendelésre.

Utána van a 12.heti uh, de arra meg pont visszaértek.

Egyébként sok külföldi országban a 12. heti az első uh, úgyhogy én nem aggódnám túl ha addig nem jutok el.

2021. márc. 6. 13:18
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Nekem 8 hetesen állapították meg a terhességet, utána 12 hetesen voltam a genetikai uh-n. Amit 13+6-ig csinálnak. Szóval ne aggódj, menj el utazás előtt, és kérj időpontot a 12 hetes uh-ra a karantén utánra.

Annyiból talán ne hagyd az első vizsgálatot későre, hogy még védőnőhöz is kéne menni a kiskönyvért, laborba, meg háziorvoshoz és fogorvoshoz az első trimeszterben. De ha 7-8 hetesen elmész, a 9. hétig még egy részét el is tudod intézni.

2021. márc. 6. 13:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképpen el akartam menni még az elutazás előtt is orvoshoz, csak azt nem tudom, hogy az első trimeszterben milyen gyakoriak a vizsgálatok és mi az ami kötelező és mi nem.
2021. márc. 6. 15:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Vérvétel, háziorvos (ekg, belgyógy vizsgálat), fogorvos, nődokinál pedig a terhességmegállapítás és a 12.uh.
2021. márc. 6. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!