Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13 hetesen mennyi magnéziumot...

13 hetesen mennyi magnéziumot szedtél?

Figyelt kérdés
Magnesii citricit szedek. Eddig 2 szemet, de lehet hogy kevés, mert szurkált a hasam és bevettem mégegyet és most azt hiszem elmúlt.
2021. márc. 10. 14:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem lehet valami felszívódási problémám, mert normálisan is, ha nem szedek napi 400 mg-ot, akkor húzza a görcs a lábam. És itt a tiszta magnéziumról van szó, nem a vegyület tömegéről, mert a magnesium citricinél az 500 mg az a vegyület tömege és annak a kb. tizede a tiszta magnézium, a Magnerotnál meg a gyártó bevallása szerint 33 mg a magnézium egy tablettában. Nos, a 10. hét környékén már a szintentartó adagom mellett is elkezdett görcsölni a lábam, még ijesztőbb volt, amikor a hasam. Úgyhogy elkezdtem A magnézium-citrátos 400 mg mellé még Magnerotot, magnézium-biszglicinátot is szedni - állítólag jó, ha többféle (jól felszívódó) vegyülettel megy a pótlás, úgyhogy a 13. héten már simán szedtem napi 600-800 mg-ot. Az összehasonlítás végett, ez egyenlő 10-14 db magnesii citricivel vagy 18-24 Magnerottal. De ha nem számítom az alapadagomat, akkor +200-400 mg-mal szedtem többet 13 hetesen, ami +4-8 magn.c. vagy 6-12 Magnerot.
2021. márc. 13. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!