A sok ultrahang tényleg káros lehet?
Rengeteg oldalt végig böngésztem most a neten, külföldit és magyart egyaránt, és nagyon megoszlanak a vélemények. Illetve, azt tudom levonni az összes információból, hogy jelenleg nincs bebizonyítva, hogy káros hatással lenne a magzatra az ultrahang, és a fordítottja sem. És, hogy a legkevesebb ultrahang vizsgálatra kell törekedni a terhesség alatt.
Olvastatok valamit erről a témáról, esetleg valaki jártas ebben? Mit gondoltok erről?
Azért kezdtem bele, mert most számoltam össze, és összesen 7 uh-n voltam eddig, 16 hetes vagyok. Voltam ugye 5 hetesen megállapításkor, 8 és 12 hetesen, közben elmentem ügyeletre 3szor is, mert a rákszűrés után barnáztam egy picit és megijedtem és egyszer voltam 4D-n. Azért nem kevés.
Ráadásul az utolsón, a 4D-n, nagyon melegnek éreztem a "tappancsot", amit meg is jegyeztem a szonográfusnak, de azt mondta, hogy normalis. Most olvastam, hogy nem kellene túlmelegednie. Szerintetek is normális? Mert az orvosi uh vizsgálatokon semmi meleget nem éreztem. És a készülékek szerintem hasonlóak, csak a 4D-hez gondolom van plusz program.
Azért kérdezem, mert ugye a kötelező uh vizsgálatok ritkán vannak és ilyen korán az ember még nem érzi, hogy mozog-e a baba, és szeretné látni. Most a sok olvasmány után picit elgondolkoztam.
Vagy, ha már 4D-re akar valaki elmenni, akkor válasszon orvosi rendelőt? Csak ugye az drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!