Egyre többet veszem észre magamon, hogy nehezebben értek meg, félre értek dolgokat, nem pörög az agyam, úgy, mint terhesség előtt. Elfelejtek dolgokat, iszonyat megromlott a memóriám.
Minden egyes nap számokkal dolgozom és eddig nem volt semmi probléma. Mióta terhes vagyok, úgy érzek, mintha el lennék picit butulva.
Én annak örülök ha nem hagyom el az egyik gyerekem 😆🤦♀️
Nekem mindháromnál jelen volt és van ez, most 9 hetes a legkisebb. A védőnőm szerint normális jelenség mert az agy a gyerek fenntartására rendezkedik be.
2021. febr. 12. 11:11
12/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ! :)) Akkor ez ezek szerint nem egyedi probléma.
Kedves 7-es!
Az a helyzet, hogy nem vagyunk egyformák.(szerencsére) Inkább örülj neki, hogy te nem küzdöttél ezzel.
Bérszámfejtőként dolgozok, tehát gondolhatod, hogy napi 10 órámat az aktív gondolkodás teszi ki, tovább képzésekre kell járnom. Itt nem az a helyzet, hogy el vagyunk lustulva. Úgy érzem, ezzel az állapottal nem igazán tudok mit kezdeni jelenleg. Nem arról van szó, hogy egy semmirekellő, naplopó lett bármelyikünkből is. Azért a hormonok nagyon sok mindent csinálnak...
2021. febr. 12. 11:12
13/18 anonim válasza:
Én terhesen nem voltam az, de miután megszületett a gyerek, a "dedózós" időszak úgy leépített, hogy azóta (6 éves elmúlt) sem jöttem helyre, sőt, inkább csak romlik a helyzet, főleg memóriát illetően. Kétségbeejtő, nem merek belegondolni, hol fogok tartani 5 vagy 10 év múlva. És érdekes, hogy erre senki nem hívja fel a figyelmet. A szülés utáni depresszióról szóló tájékoztatásba lépten-nyomon belefutsz, de azt sehol nem "reklámozzák", hogy vigyázz, mert lehet, hogy elagyatlanodsz!
2021. febr. 12. 11:15
14/18 anonim válasza:
7
Nem direkt akarja az ember,bezzeganyu. ;)
Örülj,hogy te ilyen szipiszuper vagy.
Én csak egy szakmát csináltam terhesen. :( ennyire futotta.
2021. febr. 12. 11:31
15/18 anonim válasza:
#7 jól van Krisztike, örülünk hogy ennyire kielégít a büfé ruhatár szakod levelezőn, meg az elvégzett okj-d😂 jaaa meg a napi szexet se felejtetted el megemlíteni, igaz itt se kérdezte senki. Köszönjük azért.
2021. febr. 12. 20:48
16/18 anonim válasza:
Én adminisztrátorként dolgoztam. A munkámat annyira nem befolyásolta ez az állapot. Inkább itthon. Mindent elfeletettem. Mondjuk ez most is tart a baba mellett. 🙂
2021. febr. 12. 21:29
17/18 anonim válasza:
Én is ilyen voltam terhesen. Mintha egy szita lett volna az agyam. Nagyon rossz volt, mert az én munkám is nagy koncentrációt igényelt. De lépten-nyomon elfelejtettem épp mit akartam csinálni, vagy mit mondtak. Előtte meg gond nélkül figyeltem a napjaim legapróbb részleteire is. A szülés után sem javult, csak rosszabbodott. De kifogtam egy sokat sírós, keveset alvó babát, így mondjuk ez a része nem olyan meglepő. 2 év telt már el azóta és sokat javult a helyzet, de nem lett olyan a figyelmem mint korábban. Nem sokára kezdek ismét dolgozni, hát megmondom őszintén hogy nagyon kíváncsi vagyok, hogy, hogy fogok tudni teljesíteni. Arra fel vagyok készülve hogy az első egy-két hónap nehéz lesz már a visszaszokás miatt is, de remélem utána úgy fog menni ahogy korábban és az agyam tud még úgy dolgozni, ahogy terhesség előtt.
2021. febr. 13. 06:25
18/18 anonim válasza:
Én is így voltam kérdező. Ápolóként dolgozom. A terhesség előtt nem esett nehezemre megjegyezni az orvosok rendeléseit, de míg dolgoztam a terhesség alatt, jegyzettömböt kellett használnom. Agyam mint egy szita, és úgy éreztem beszélni is "elfelejtettem". Nem tudtam választékosan kifejezni magam. Viszont mikor dolgozni kezdtem, minden visszatért a normál kerégvágásba. A 7-esnek ne higgy! Normális ez az állapot, és csak átmeneti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!