Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez lehet Down-kor? Mondjatok...

Ez lehet Down-kor? Mondjatok valami biztatot kerlek!

Figyelt kérdés

Most jovok uh-rol(epp ma vagyok 32 hetes),a 12.heten nem csinaltak nyaki redo vizsgalatot,sem afp-t,szerintem mi itt Romaniaban csak a neten olvasunk ilyesmirol.SAJNOS!!!Itt csak havi sima uh.van,es vervizsgalat a 6-8 heten.Minden uh utan leellenorzom az adatokat a neten talalhato adatokkal,es vannak elteresek,de nem nagyok,ami szerintem normalis.Aug.5-en(30+3het) voltam a nogyogyaszomnal,az akkori ertekek: BPD:80mm

FL:55mm

becsult suly:1300 gr.(nalunk ennyit mernek :S)

Ma 4D-n voltunk,mas dokinal(elozoleg is voltunk mar 2szer,ma az eredmenyek osszehasonlitasa vegett mentunk)

A mai adatok (32 het):

BPD:8,69

FL:5,90

AC:27,08

HC:30,88

OFD(nem tudom mi ez):10,42

becsult suly:1814 gramm.

A doki szerint a feje tul nagy ,a combcsontja tul kicsi a 32 hethez kepest,es azt mondta(persze nem akart megijeszteni es elkeseriteni),hogy a Down-koros gyerekeknel fordul elo ilyen,hogy a vegtagjai rovidek,a feje pedig nagyobb a kelletenel.Amugy minden mas rendben van,szervei megvannak,jol mukodnek,Dopplert is csinalt,ott is minden rendben van,annyit fuzott meg hozza,hogy elegge lent van a baba feje.Mondjuk a parom sokszor heccel azzal,hogy nagy a buksim(szerintem csak kerek, talan picit nagy,de atlagos),es remelem az van,hogy a babam ebben ram hasonlit,es nincs mas komolyabb gond,en most ugy erzem megorulok.... :(((.Ezek az eredmenyek tenyleg rosszak 32edik hethez kepest,vagy most mit gondoljak?Nagyon el vagyok keseredve,ferjem messze,kulfoldon,egyedul vagyok,es csak az jar a fejembe,hogy "...es mi van ha megis???...".Imadjuk a fiucskankat,miota megfogant,es valami azt sugallja,hogy nem lehet beteg,de ha megis??? :(((,csak sirok,pedig nem akarok

23 eves

2010. aug. 16. 19:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ha nagyon izgulsz, csináltassatok egy másik uh-on, másik orvossal, vagy esetleg, ha nem lehetetlen, és pontos orvosi véleményre lenne szükséged, gyertek át Magyarországra.
2010. aug. 17. 10:20
 12/12 A kérdező kommentje:

Csak abban remenykedem,hogy oktoberben azt fogom megosztani veletek,hogy:

EGESZSEGES BABAT HOZTAM A VILAGRA ! :)

2010. aug. 17. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!