Védőnőknek miért mániájuk a túlsúly?
Az én, és a baba értékei is mindig tökéletesek, még a terhességem is tünetmentes. Az orvosom korai cukorterhelésre küldött, mert van cukorbeteg a családban. Nővérek is meglepődve kérdezik, mit keresek cukorterhelésen.
Akkor a védőnő miért van megáldva a súlyommal, meg hogy diétázzak? (Az éhgyomri és a napközben mért cukrom is tökéletes, ahogy a cukorterhelés is az volt.)
"Mert a 9-ik hónapra könnyen bálna lesz egy átlagos súlyú kismama is"
Én bizony a terhességére bálna lettem... Majd pedig mire a lányom 3 hónapos lett, jobb formában voltam, mint a terhesség előtt. :)
A túlsúly kockázat.
Ezt lehet kedvesen mondani, lehet, bár nem illik undok stílusban.
Lehet nem szólni róla, ami szintén nem rendes dolog, ha valakinek az a feladata, hogy őrizze a kismama és a magzat egészségét.
Nyilván nem lép fel komplikáció minden túlsúlyos terhesnél, mint ahogy a covidba se hal bele mindenki, aki kövér. Az esélyeik viszont egyértelműen rosszabbak.
A saját és sajnos a születendő gyereke egészségét is mindenki úgy veszélyezteti, ahogy akarja. Ez állampolgári jog.
Nem arra tesznek megjegyzést, hogy valaki 100 kg vagy 50 kg. A terhesség kezdetéhez viszonyítja a súly gyarapodást nézik.
Valaki írta, hogy 23. hétre megszült a barátnője. Na pont ezért piszkál a hízás miatt, mert nehéz eldönteni, hogy vizesedés vagy szimplán hízás.
A vizesedés a toxémia jele is lehet, ami koraszülést is okozhat. Ezért nézik a vérnyomást és sok helyen már a vizeletet is.
#17 ez így van. Én arra értettem, hogy az sportos, szálkás kismamákat is ugyanúgy "piszkálják", mint a túlsúlyos kismamákat.
Nem az elhízáson van elsősorban a hangsúly, hanem a hízás ütemén.
Bocsi, ha nem volt egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!