Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Védőnőknek miért mániájuk a...

Védőnőknek miért mániájuk a túlsúly?

Figyelt kérdés

Az én, és a baba értékei is mindig tökéletesek, még a terhességem is tünetmentes. Az orvosom korai cukorterhelésre küldött, mert van cukorbeteg a családban. Nővérek is meglepődve kérdezik, mit keresek cukorterhelésen.

Akkor a védőnő miért van megáldva a súlyommal, meg hogy diétázzak? (Az éhgyomri és a napközben mért cukrom is tökéletes, ahogy a cukorterhelés is az volt.)

2021. febr. 8. 16:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

"Mert a 9-ik hónapra könnyen bálna lesz egy átlagos súlyú kismama is"

Én bizony a terhességére bálna lettem... Majd pedig mire a lányom 3 hónapos lett, jobb formában voltam, mint a terhesség előtt. :)

2021. febr. 8. 17:43
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
11 és akkor mi a tanulság? Mindenki legyen bálna, mindegy milyen kockázatai vannak a szülés közben/előtt stb? Vagy...? Hidd el se a védőnőt se a dokit nem a jövőbeni popsid mérete érdekli.
2021. febr. 8. 17:49
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
Az, hogy nem kell mindig beleugatni mások életébe, és megjegyzéseket tenni a másikra ISMERETLENÜL. Gonoszkodni itt nagyon menő, úgy látszik.
2021. febr. 8. 18:32
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Hát azért ahogy látom, az esetek 90%-ban nem az átlagos nőkből szokott bálna lenni, hanem azokból, akiken alapból ott az a pár kiló...
2021. febr. 8. 19:40
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

A túlsúly kockázat.

Ezt lehet kedvesen mondani, lehet, bár nem illik undok stílusban.

Lehet nem szólni róla, ami szintén nem rendes dolog, ha valakinek az a feladata, hogy őrizze a kismama és a magzat egészségét.

Nyilván nem lép fel komplikáció minden túlsúlyos terhesnél, mint ahogy a covidba se hal bele mindenki, aki kövér. Az esélyeik viszont egyértelműen rosszabbak.

A saját és sajnos a születendő gyereke egészségét is mindenki úgy veszélyezteti, ahogy akarja. Ez állampolgári jog.

2021. febr. 8. 21:16
 16/18 anonim ***** válasza:
69%

Nem arra tesznek megjegyzést, hogy valaki 100 kg vagy 50 kg. A terhesség kezdetéhez viszonyítja a súly gyarapodást nézik.

Valaki írta, hogy 23. hétre megszült a barátnője. Na pont ezért piszkál a hízás miatt, mert nehéz eldönteni, hogy vizesedés vagy szimplán hízás.

A vizesedés a toxémia jele is lehet, ami koraszülést is okozhat. Ezért nézik a vérnyomást és sok helyen már a vizeletet is.

2021. febr. 9. 17:09
 17/18 anonim ***** válasza:
49%
16 ez csak részben igaz. Egy 100 kilós már alapból vörös zónás. Nyilván neki egy dekat se szabadna hiznia, sőt, meg terhesen is fogynia kene. Ahogy teszi minden lelkiismeretes túlsúlyos kismama aki betartja a dietajat.
2021. febr. 9. 20:26
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

#17 ez így van. Én arra értettem, hogy az sportos, szálkás kismamákat is ugyanúgy "piszkálják", mint a túlsúlyos kismamákat.

Nem az elhízáson van elsősorban a hangsúly, hanem a hízás ütemén.

Bocsi, ha nem volt egyértelmű.

2021. febr. 9. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!