Védőnőknek miért mániájuk a túlsúly?
Az én, és a baba értékei is mindig tökéletesek, még a terhességem is tünetmentes. Az orvosom korai cukorterhelésre küldött, mert van cukorbeteg a családban. Nővérek is meglepődve kérdezik, mit keresek cukorterhelésen.
Akkor a védőnő miért van megáldva a súlyommal, meg hogy diétázzak? (Az éhgyomri és a napközben mért cukrom is tökéletes, ahogy a cukorterhelés is az volt.)
Ez azért attól is függ, hogy mennyi a súlyos 😏
Ha pl. a súlyod a terhesség előtt meghaladta a normál tartományt, akkor joggal "zaklat" vele, mert komoly gondokat is okozhat a túlsúly, pláne ha még rá is pakolsz pár kilót.
De pl. ha normális súlyú voltál, de gyors iramban és az ajánlottnál többet híztál eddig, akkor is jogos lehet.
Az ajánlott hízás terhesség alatt normál kezdő súly esetén 10-15 kg, túlsúlyos hölgyeknek súlytól függ, de max. 10 kg, míg alultáplált kismamáknak akár 15+ kg is lehet.
Hát én 9. És 15. Hét között 3 kilót híztam, amúgy is normál tartományban volt a bmi-m, de a védőnő meg a nőgyógyász is megkérdezte, jól sikerült-e a karácsony... a héten megyek a 20. Hétre, alig várom... bár itthon nem méregetem magam, gondolom fogyni nem fogytam 😀
Amugy a védőnői meg a dokin kívül MINDENKI szerint ez tök ok és ha 15nel sokkal többet nem hizok végig, nincs gond.. szóval én úgy döntöttem elengedem a fülem mellett, bármi lesz, majd idővel lefutom...
Eddig 2 kilót fogytam, de nem vontam meg magamtól semmit. A rosszullétekre sem lehet fogni a fogyást, mert egyszer sem voltam rosszul, főleg nem hánytam. De az, hogy vonjam meg magamtól a krumplit, tésztát, kenyeret, rizset, nálam betette a kaput. A RIZSET? Azt miért? Min éljek kismamaként? Saláta leveleken?
Jah, ha a dokit kérdezem, ő azt mondja amit csak megkívánok, egyek nyugodtan. Fő a mértékletesség. Akkor a védőnő miért bírálja felül egy orvos szavát?
Szerintem csak jót akar, nagyon könnyen feljonnek a kilók és borzasztó nehezen lehet letornazni őket.
Engem pl nagyon zavar hogy 26 hetesen már 8kg-nál tartok, de több ember szerint ez tök oké..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!