Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Védőnőknek miért mániájuk a...

Védőnőknek miért mániájuk a túlsúly?

Figyelt kérdés

Az én, és a baba értékei is mindig tökéletesek, még a terhességem is tünetmentes. Az orvosom korai cukorterhelésre küldött, mert van cukorbeteg a családban. Nővérek is meglepődve kérdezik, mit keresek cukorterhelésen.

Akkor a védőnő miért van megáldva a súlyommal, meg hogy diétázzak? (Az éhgyomri és a napközben mért cukrom is tökéletes, ahogy a cukorterhelés is az volt.)

2021. febr. 8. 16:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%
Ne tessék általánosítani, én sose kaptam egyetlen megjegyzést sem. Még jobban is aggódtam, mint ő.Szóval csak kifogtál egy hárklisat.
2021. febr. 8. 16:35
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

Ez azért attól is függ, hogy mennyi a súlyos 😏

Ha pl. a súlyod a terhesség előtt meghaladta a normál tartományt, akkor joggal "zaklat" vele, mert komoly gondokat is okozhat a túlsúly, pláne ha még rá is pakolsz pár kilót.

De pl. ha normális súlyú voltál, de gyors iramban és az ajánlottnál többet híztál eddig, akkor is jogos lehet.

Az ajánlott hízás terhesség alatt normál kezdő súly esetén 10-15 kg, túlsúlyos hölgyeknek súlytól függ, de max. 10 kg, míg alultáplált kismamáknak akár 15+ kg is lehet.

2021. febr. 8. 16:37
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
Engem is mindig cseszeget, pedig mindenki megjegyzi, milyen vékony kismama vagyok attól függetlenül, hogy kilóbam azért jött rám (bár nem tudom, hova).
2021. febr. 8. 16:38
 4/18 anonim ***** válasza:
81%

Hát én 9. És 15. Hét között 3 kilót híztam, amúgy is normál tartományban volt a bmi-m, de a védőnő meg a nőgyógyász is megkérdezte, jól sikerült-e a karácsony... a héten megyek a 20. Hétre, alig várom... bár itthon nem méregetem magam, gondolom fogyni nem fogytam 😀

Amugy a védőnői meg a dokin kívül MINDENKI szerint ez tök ok és ha 15nel sokkal többet nem hizok végig, nincs gond.. szóval én úgy döntöttem elengedem a fülem mellett, bármi lesz, majd idővel lefutom...

2021. febr. 8. 16:41
 5/18 A kérdező kommentje:

Eddig 2 kilót fogytam, de nem vontam meg magamtól semmit. A rosszullétekre sem lehet fogni a fogyást, mert egyszer sem voltam rosszul, főleg nem hánytam. De az, hogy vonjam meg magamtól a krumplit, tésztát, kenyeret, rizset, nálam betette a kaput. A RIZSET? Azt miért? Min éljek kismamaként? Saláta leveleken?

Jah, ha a dokit kérdezem, ő azt mondja amit csak megkívánok, egyek nyugodtan. Fő a mértékletesség. Akkor a védőnő miért bírálja felül egy orvos szavát?

2021. febr. 8. 16:53
 6/18 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem csak jót akar, nagyon könnyen feljonnek a kilók és borzasztó nehezen lehet letornazni őket.

Engem pl nagyon zavar hogy 26 hetesen már 8kg-nál tartok, de több ember szerint ez tök oké..

2021. febr. 8. 16:55
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A védőnő tanácsot ad. Ennél több kompetenciája nincs az ügyben. Te meg meghallgatod, bólogatsz, aztán úgy csinálod, ahogy te jónak érzed.
2021. febr. 8. 16:59
 8/18 anonim ***** válasza:
29%
Azért, mert egy túlsúlyos kismama hamarabb hal bele a szulesbe és a babajanak is nagyobb esélye van rá. Ezért. Semmi másért. Lepontozhatsz, de így van. Szoval nagyon nem mindegy, mennyi az annyi. Mert a 9-ik hónapra könnyen bálna lesz egy átlagos súlyú kismama is, ha nem figyel oda. És ezt egyetlen szakember se szereti. Akkor se, ha nem szól be. De pl a nőgyógyászok azért szeretnek beszólni (nekem ezt nyíltan elmondta egy) mert nem nagyon szeretik, ha a kismama hülyesege miatti komplikációk után nekik kell vállalni a felelősséget. 🤷🏼‍♀️ En ertem. Mondom. Nem mindegy mennyi az annyi és hanyadik hétben.
2021. febr. 8. 17:26
 9/18 anonim ***** válasza:
40%
Mi az h9gy nem szeretik? Nem mindegy nekik? A hálapénzt megvonták, pedig amikor még fizethetett az ember legalább nem ugattak be.
2021. febr. 8. 17:28
 10/18 anonim ***** válasza:
86%
#5 Barátnőmet végig figyelmeztette a védőnője, hogy gáz van a vizeletével, ne hízzon olyan tempóban, stb. Az orvosa minden esetben lehülyézte a védőnőt és nem foglalkozott semmivel. Barátnőm 27 hétre megszült 🙃 Inkább legyen egy aggódósabb védőnőm, mint egy leszarom orvosom, aki mindenre legyint.
2021. febr. 8. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!