Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem szedek terhes vitamint...

Nem szedek terhes vitamint mert nem bírom lenyelni hányok mindentől napi többször. Lehet baja a babámnak?

Figyelt kérdés
2021. jan. 31. 18:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%

Engem azzal cseszegetett mindenki, hogy nem eszek és a 16.hétig 7kg ment le rólam. Nem tehettem róla, semmit se kívántam, mintha folyamatosan tele lettem volna.

A baba elveszi a szervezetedből, ami neki kell tényleg. Maximum te leszel vitaminhiányos, de szülés után majd helyreállsz. Az egyedüli nagyon fontos dolog a folsav, meg a vas később, ha esetleg vashiány igazolódna labor alapján.

2021. jan. 31. 19:45
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

Keress valamit, amit meg bírsz enni/inni, valami biztosan van, abba törd bele, azzal szedd be.

Én nekem az epres joghurt volt az egyetlen, amit 3 hónapig ettem kizárólagosan, abba kevertem bele a vitaminokat.

2021. jan. 31. 19:56
 13/21 anonim ***** válasza:
64%
van a hipp natal, azt inni kell, én is azt ittam, bár le tudtam volna nyelni csak valahogy azt vettem le a polcról
2021. jan. 31. 22:12
 14/21 anonim ***** válasza:
70%
2 lányom van ,1 és 3 évesek makk egészségesek ,soha nem szedtem egyikőjükkel sem vitamint!
2021. jan. 31. 22:18
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megnyugodtam ....
2021. febr. 1. 06:10
 16/21 anonim ***** válasza:
41%
Persze, születnek egészséges gyerekek folsav nélkül is, meg születnek egészséges gyerekek úgy is, hogy anyu végigitta vagy végigdohányozta a terhességet, vagy kockázatos gyógyszereket szedett vagy nyers húson élt nonstop. Nem azért esszük a vitamint vagy kerüljük a káros dolgokat, mert anélkül kizárt az egészséges baba, hanem hogy a kockázatokat csökkentsük. A baba persze valóban elveszi a szervezetből, amire szüksége van, de csak akkor, ha van miből. Ha semmi nem marad meg az emberben, akkor azért nagyobb a kockázat mindenféle hiánybetegségekre. Nemcsak a babában, hanem az anyában is. Ha ez vészes terhességi hányás, azzal érdemes orvoshoz fordulni.
2021. febr. 1. 09:09
 17/21 anonim ***** válasza:
38%

Persze, hogy születtek egészséges babák, azokat akiket pár naposan eltemettek, arról nem szól a fáma, mert nem maradtak életben. Nem volt ultrahang, sem semmilyen szűrés. Nekem több baba született a távoli rokonságban nyitott hátgerinccel. Akkor azt sem tudták, hogy nagy valószínűséggel folsavhiány miatt alakult így.

Kérdező, azt javaslom, hogy fordulj orvoshoz, mert akkor esetleg nem kell vitamint szedni, ha megy az egészséges táplálkozás, de neked ez sem megy. Lehet, hogy pár vitamin injekció nem ártana, de azt orvos döntse el.

2021. febr. 1. 09:20
 18/21 anonim ***** válasza:
37%
egyedül én javasoltam folyékony babavitamint, erre 0%, mert nem leszóltam a kérdezőt??? taps...
2021. febr. 1. 09:38
 19/21 A kérdező kommentje:
Voltam ma dokinál azt mondta hogy amennyit eszek az megfelelő. De próbáljam meg bevenni. Próbálkozók azért a folsavat mindnekepp
2021. febr. 1. 14:50
 20/21 anonim ***** válasza:
82%
17-es! 50 évvel ezelőttöt írtam, nem 250 évet. Nekem a nagymamám a Ceausescu diktatúrában volt gyerekorvos, míg nagypapám szülőotthont vezetett. Elmeséléseik alapján pontosan annyira volt ritka a beteg vagy halva született gyermek, mint most, kivéve persze az olyan öröklődő betegségeket, amelyeket nyilván UH hiányában nem volt lehetőségük kiszűrni (és egyébként az akkori Romániában a mendeli genetika ismeretlen fogalom is volt). És az nem az az éra volt, amikor válogatni lehetett az ételek között, mivel a nép fele gyakorlatilag éhezett. Ha egy magzattal történt valami, azonnal a kezelőorvost (nagypapámat) vették elő, mivel abortusz tilalom volt, ezért egyből azzal kezdték, hogy mit adott a terhes nőnek, hogy elabortáljon, ha a megszületett csecsemővel volt gond, akkor nagymamám volt kiállítva, ő volt a felelőse. És akkoriban egy picit több járt egy esetleges elítélésért, mint egy ejnyebejnye. Igen, csökkentjük a kockázatot a bevitt vitaminokkal, meg egy relatíve kiegyensúlyozott étkezéssel. De azért nem kell egyből senkit sem halálra rémiszteni, főleg nem a szívünkhöz kapni, ha az első pár hétben nem sok minden marad bent. Már csak azért sem, mert teoretikusan mire egy asszony tudomást szerez a várandóságáról, addigra olyan fontos fejlődési stádiumokon ment keresztül az embrió (vagy akár már magzat), ahol a lehető legfontosabb lett volna az odafigyelés, ha beszélhetünk olyasmiről, hogy mikor fontosabb és mikor kevésbé lényeges a 3 trimeszter alatt. Azért írom, hogy teoretikusan, mert ugye tele van a gyakori is olyan nőkkel, akik már akkor pisilik a világ összes tesztjét, amikor még a várható menstruáció is egy héttel odébb van. Nem beszélve a defenzív medicináról, hiszen természetesen inkább szedj be mindent és kerülj el n+1 élelmiszert, meg egyáltalán ne is dolgozz és 9 hónapig gyertyaállásban várd a baba születését, mert ezzel tudják a legjobban bevédeni saját magukat egy esetleges per esetén. Ha ugyanis valaki például elvetél, akkor arra egyből objektív okot és bűnbakot akar találni mindenki, az a 21. században semmilyen szinten nem fogadható el, hogy ilyen egyszerűen megtörténik (mert van, amikor egyszerűen megtörténik anélkül, hogy lett volna rá konkrét ok).
2021. febr. 1. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!