9ere vagyok kiírva a szülésre, es 2 napja elkezdett ingadozni a vérnyomásom. 150/90 Hgmm naponta többször is, terhesség alatt nem volt semmi gond. Mas is volt igy? Hétfőn tudok leghamarabb orvossal beszelni, első baba es aggodom
Hívd fel az ügyeletet.
150-es vérnyomás magas, pláne naponta többször is. Lehet hogy behívnak egy ellenőrzésre -igen, akár most is.
Írhatnám, hogy ugyaaaan, nem lesz semmi baaaaj, én is így álltam az első terhességemhez. Hellp szindróma lett a vége 26. héten, a továbbiakat nem is részletezem.
Ügyelet azonnal!
A magas vérnyomás nem játék akkor sem ha a 20. héten jön elő és akkor sem ha a 40-en. Mellé a fejfájás különösen rossz jel.
Lehet hogy gyógyszerrel sikerül beállítani könnyedén a vérnyomásod, de egy kezeletlen magas vérnyomás nagyon súlyos problémákat okozhat. Inkább nem részletezném...
Ne várj, hanem menjetek be az ügyeletre.
Amire figyelj:
lábdagadás, főleg ha csak az egyik oldalon jelentkezik;
szikralátás ("káprázik a szemem" érzés, "be kell hunynom a szemem" érzés );
jobb bordaív alatti (azaz egy tenyérnyivel a mell alatt), egy ponton szúró fájdalom.
Ha ezek jekentkeznek, RAGASZKODJ ultrahanghoz, laborhoz, adott esetben császármetszéshez!
A pici már érett újszülött, bármikor érkezhetne, nem lesz gond vele. De neked nem feltétlen hiányzik egy toxémia...
Majd írj, hogy mi lett veled/veletek.
Minden jót nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!