Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülnél gyereket csak a hitel...

Szülnél gyereket csak a hitel miatt? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Unokatestvéremmel a minap összevesztünk. Mindketten nők vagyunk, ő 22, én 24 éves. Arról beszélgettünk, hogy nehéz a megélhetés, nehéz saját lakást szerezni stb. Ekkor mondta, hogy ő idén össze fog házasodni a pasijával (1 éve vannak együtt) és minél előbb szeretnének 3 gyereket, mert máskülönben sosem lesz saját háza és hogy ez az egyetlen jó döntés, ő nem fog évekig gürizni, a babaváró (vagy csok? Nem is tudom mi a neve) hitelből mindent meg tudnak szerezni. Szerintem ez hatalmas baromság. Se neki, se a barátjának nincs semmilyen képesítése (se egyetem, se szakma), alkalmi munkáik vannak néha és ennyi. Szerinte ez nagyon jó lehetőség és hálás ezért a kormánynak. Szerintem meg elba....a az életét ezzel. Meg sem próbál valamicske karriert építeni, kis félretett pénzt esetleg vagy tovább tanulni, miért kell egyből hitelhez folyamodni? Ráadásul friss kapcsolatban. Ő nagyon megsértődött emiatt, haza is ment egyből, nem tárgyalunk azóta. Kinek van igaza?
2021. jan. 30. 22:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy nem, alapból iszonyatosan ronda dolognak tartom ha valaki a pénz miatt szül, illetve szül többet, a gyereknek szerető család kell, nem egy befektetési eszköz.
2021. jan. 30. 23:53
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Melohelyen is van egy ilyen csaj, ok mar meg is vettek a hazat.. es meg mennyi ilyen kapcsolat lehet te jo eg
2021. jan. 31. 00:00
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Neked van igazad, kérdező.

Van egy házaspár ismerősünk, akik2 gyereket igértek be használt lakás vásárlására, de már 4 éve házasok és még egy baba sem jött össze. Sajnos ilyennel is számolni kell :/

2021. jan. 31. 00:14
 14/30 anonim ***** válasza:
91%
Figyelmeztetheted, de ezen összeveszni felesleges. Ő élete, nem a tiéd. Nem mellesleg tényleg jó dolgok ezek a támogatások, ha okosan él vele az ember. Mi is babaváróval vettünk családi házat. Ha meg nem jön össze a gyerek, átvált piaci kamatozású hitelre, nem történik semmi extra.
2021. jan. 31. 00:50
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Soha.

Egy fiam van. De én önmagàért vàrtam Őt.

2021. jan. 31. 00:59
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a korosztalyombol nagyon sokan ezt csinaljak :( 21 eves vagyok, sorra latom hogy volt osztalytarsaim/iskolatarsak szulnek, van aki fiatalabb is mint en. Tobben ossze is hazsodtak, kozuluk mar nem egyen valtak is!

Koztes ismerosoktol, akikkel tartom a kapcsolatot tudom, hogy a penz miatt csinaljak. A legujabb terhes csaj a kapcsolat HARMADIK!! honapjaban elkezdett probalkozni, hogy hamar legyen gyerek es legyen penz. Borzasztoan sajnalom ezeket a gyerekeket:(

Nekem amugy semmi bajom nem lenne azzal, hogy valaki fiatal anyuka, DE semmi vegzettseg nelkul, alkalmi munkakra, vagy en ismerosi koromben konkretan SEMMI munkatapasztalatra es hitelre szulni, egy friss kapcsolatban raadasul netto baromsag, kesobb szegeny gyerek/gyerekek fogjak megszivni :(

2021. jan. 31. 01:48
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Alkalmi munkára nem adnak semmit. Világosítsd fel hogy előbb valamelyikőjük menjen 3 évet dolgozni bejelentve, mert hogy a házasságon kívül ez a másik feltétel. De mivel ő szülni akar, nála a meló felejtős ilyen hosszú távon.
2021. jan. 31. 03:58
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy új diagnóuis kategória lesz 10-20 év múlva a (gyerek)pszichiátriákon.
2021. jan. 31. 04:00
 19/30 anonim ***** válasza:
94%
Ne aggodj a 3 gyerek nem terem ott holnapra, a kapcsolatuknak is ki kell birnia. Nem vettem fel Csokot, nem azert szultem. 3gyerekes.
2021. jan. 31. 04:02
 20/30 anonim válasza:
100%

Sosem szülnék gyereket hitel kedvéért, csakis akkor, ha vágyom még egy picire, és mindent meg tudok adni neki.

Ha a ház miatt szülök, akkor tulajdonképpen a házat akarom, nem a gyereket..

2021. jan. 31. 04:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!