Szülnél gyereket csak a hitel miatt? Kinek van igaza?
Figyelt kérdés
Unokatestvéremmel a minap összevesztünk. Mindketten nők vagyunk, ő 22, én 24 éves. Arról beszélgettünk, hogy nehéz a megélhetés, nehéz saját lakást szerezni stb. Ekkor mondta, hogy ő idén össze fog házasodni a pasijával (1 éve vannak együtt) és minél előbb szeretnének 3 gyereket, mert máskülönben sosem lesz saját háza és hogy ez az egyetlen jó döntés, ő nem fog évekig gürizni, a babaváró (vagy csok? Nem is tudom mi a neve) hitelből mindent meg tudnak szerezni. Szerintem ez hatalmas baromság. Se neki, se a barátjának nincs semmilyen képesítése (se egyetem, se szakma), alkalmi munkáik vannak néha és ennyi. Szerinte ez nagyon jó lehetőség és hálás ezért a kormánynak. Szerintem meg elba....a az életét ezzel. Meg sem próbál valamicske karriert építeni, kis félretett pénzt esetleg vagy tovább tanulni, miért kell egyből hitelhez folyamodni? Ráadásul friss kapcsolatban. Ő nagyon megsértődött emiatt, haza is ment egyből, nem tárgyalunk azóta. Kinek van igaza?
Meg mondta, hogy amúgy is akart volna gyereket előbb utóbb, így ez most kapóra jön. De az én véleményem szerint ennek nagyon nem most van itt az ideje, sem ő sem a 23 éves pasija egyáltalán semmit nem csinált még az életben, a semmire meg a hitelre akar szülni.
2021. jan. 30. 22:53
2/30 anonim válasza:
Annyira sok mindent írhatnék de egyszerűen már mehhh
Amúgy legközelebb röhögve vilàgositsad fel hogy 40 millióból (10 millió babavaro+30 3 gyerek után ) SEMMI PÉNZ 3 gyerekhez max arra jó hogy feltudjanak venni másik 40 milliot egy kertes házhoz de felnevelni NORMALIS SZINTEN stb arra ez a penz semmi. Többit nem kommentálom mert felidegesít csak.
2021. jan. 30. 22:59
3/30 A kérdező kommentje:
Ezeket mondtam én is, de szerinte ez egy csodás lehetőség a fiatal pároknak akik nem tudnak máshogyan saját lakást/házat szeretni. Mondtam, hogy hát tanulni meg dolgozni kellene.... 😀
2021. jan. 30. 23:01
4/30 anonim válasza:
Neharagudj de ezen csak nevetek meg sírok😂😒☹️
2021. jan. 30. 23:03
5/30 anonim válasza:
Szegények, nagyon butus és igénytelen proli tesód van :(
2021. jan. 30. 23:03
6/30 anonim válasza:
én testem én döntöm el mi kényelmes...nem a hitel!
2021. jan. 30. 23:10
7/30 anonim válasza:
Hát, az is lehetne éppen érv, hogy 3 gyerek után már gyerekenként 33.000 ft adót és járulékot lehetne megtakarítani, persze csak akkor, ha van akkora jövedelmük. Ha nem fektetnek egy kis időt a karrierjükbe, akkor ezzel jókora összegtől eshetnek el. Ha már ennyire pénzorientáltan gondolkodnak.
2021. jan. 30. 23:11
8/30 anonim válasza:
Alkalmi munkára amúgy sem kapnak semmit. Kiröhögik őket ha ezzel állnak neki ügyet intézni :D
2021. jan. 30. 23:25
9/30 anonim válasza:
Igazad van kerdezo. Remelem en is bogy nem kapnak, de alkalmi munkara szerintem sem fognak adni.
2021. jan. 30. 23:32
10/30 anonim válasza:
Sok sikert :D
Jómódú rokonom is csak úgy tudta igénybe venni a meglévó 3 gyerekre, hogy az összes pénzük ráment, hitelt ezen felül is venniük kellett fel és ismerőstől is kellett kölcsön... Pedig mégcsak nem is egy kacsalábon forgó kastélyt vettek
Nekünk csak 2 gyerek van, nem is lesz több, régen kinőttük a házat, de én semmiképpen nem akarok hitelt felvenni, mert itt van előttem a példa, hogy a világon nem lehet kilábalni belőle
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!